Tesomalla huhkittiin yhdeksän maalin iltapäivä – VehU voitti toistamiseen tällä kaudella Tervarit

Sunnuntaina Tesoman palloiluhallilla pelattiin VehU:n ja Tervareiden kauden toinen kohtaaminen. Viime vuoden marraskuussa VehU voitti Oulussa numeroin 1-5, eikä tälläkään kertaa Tervareiden pistepussi karttunut. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen VehU kaasutteli voittoon numeroin 6-3 (3-2).

Kuten ennakossakin todettiin, ottelun kulkua oli sinänsä vaikea etukäteen ennustaa. VehU:lla ei sarjataulukon kannalta ottelussa panosta juuri ollut ja Tervarit oli hikoillut jo lauantaina PJK:ta vastaan. Pyhäpäivän koitos alkoi varsin räväkästi. Ensimmäinen tontti kymmenen sekunnin kohdalla ei vielä vieraille maalia tuottanut mutta reilun minuutin jälkeen kolisi. Heikki Halmet pelasi vaparissa sivuun Ari Makowskille, jonka laukaus upposi hienosti takayläkulmaan. Muutama paraatipaikka tarjottiin vieraille tämän jälkeenkin mutta niin vain seuraavaksi osui kotijoukkue. Topias Kaivolan upean esityön päätteeksi Vili Valkama puttasi pallon takakulmaan tasoittaen tilanteeksi 1-1. Ensimmäinen kymppi tarjoili vielä kaksi maalia. Ensin Markus Sepän kaukolaukauksella VehU 2-1 johtoon ja vajaa minuutti myöhemmin vieraiden seisovan puolustuksen pääsi yllättämään Topias Kaivola. Välittömästi jakson puolivälin täytyttyä Tervarit kampesi itsensä maalin päähän Iiro Vandellin maalilla. Muutamasta paikasta huolimatta tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 3-2.

Toinen jakso alkoi tuloksen kannalta yhtä väkevästi kuin ensimmäinen. Samalla nähtiin myös ottelun erikoisin osuma. Tervareiden nostaessa hyökkäyksiinsä mukaan maalivahti Veikka Pekkalaa, maksoi tämä myöskin omassa päässä. Pekkalan syöttö ei omia tavoittanut ja Teemu Hannulan 15 metriä korkea roikkupallo löysi tiensä Tervareiden maaliin, 4-2. Puoli minuuttia tästä ja lisää merkintöjä pöytäkirjaan. VehU menetti pallon keskialueella, josta vieraat käänsivät nopeasti. Iiro Vandell viimeisteli varmasti iltapäivän toisen maalinsa repien joukkueensa jälleen maalin päähän. Löysähkö puolustuspeli koitui kuitenkin tänään Tervareiden kohtaloksi. Juuri puolivälin ylityttyä jälkimmäisellä kaksikymppisellä, Eero Hermikoski riisti pallon omassa päässä ja purjehti maalintekoon. Tästä sillasta ei vierasjoukkue enää noussut. Tervarit pyöritti aikansa viidellä pelaajalla mutta ei saanut kavennusmaalia aikaiseksi. Topias Kaivola kaunisteli toisessa päässä lukemia upealla laukauksellaan etuyläkulmaan. VehU:lle siis kauden toinen kolmen pisteen potti Tervareita vastaan lukemin 6-3.

VehU:lta miehekäs suoritus ja Valtteri Kannostolta puiden välissä hieno suoritus. Tervarit tarvitsee vielä pistemerkintöjä varmistaakseen paikkansa sarjansa, kun joukkueilla on pääosin kaksi ottelua jäljellä. Ensi lauantaina VehU:lla on edessään kauden viimeinen vierasottelu Raumalla. Ottelu alkaa tuolloin klo13.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 21 maaliskuun, 2022, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa Tesomalla huhkittiin yhdeksän maalin iltapäivä – VehU voitti toistamiseen tällä kaudella Tervarit.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: