VehU ei antanut Ilvekselle armoa – Markus Seppä sirkuksen tirehtöörinä hattutempullaan

Derbyt ovat aina asia, jota odotetaan kuin kuuta nousevaa. Niin tätäkin derbyä odotettiin. Ensimmäinen kohtaaminen Ilveksen ja VehU:n välillä päättyi yhden maalin erolla mutta tällä kertaa VehU oli koko ottelun kuskin paikalla. Kauppi Sports Centerin valotaululla 40 minuutin jälkeen komeilivat lukemat 2-8 (2-4).

Tuloksellisesti Ilves pysyi menossa mukana vajaat neljä minuuttia, kunnes ensimmäisen kerran palloa ongittiin maaliverkosta. Topias Kaivolaa rikottiin keskellä kenttää vapaapotkun arvoisesti ja Kaivola itse painoi pallon noin 9 metristä sisään. Ja minuuttia myöhemmin kolisi jälleen isäntien päässä. Markus Sepän pystysyöttö tavoitti oikealta laidalta Eero Hermikosken, joka tavoitti pelivälineen ja laukoi sen upeasti takakulmaan. Alle viiden minuutin pelin jälkeen lukemat jo 0-2. Ja lisää löylyä kiukaalle ennen kympin täyttymistä heitti Janne Lahdenpohja, joka nautiskeli pallon maaliin Sepän maukkaasta syötöstä. Ilves ilmoittautui kuitenkin vielä paikallaolevaksi, kun se kavensi pian 0-3 maalin jälkeen. Patrik Toropainen siirsi vapaapotkussa viereen, josta Veeti Lahtinen laukoi tilanteeksi 1-3. Kauaa ei kuitenkaan tämäkään tilanne säilynyt, kun VehU karkasi jälleen kolmen maalin johtoon. VehU-maalivahti Valtteri Kannosto avasi keskelle, josta Joel Mattjus jatkoi ykkösellä oikeaan laitaan Markus Sepälle. Seppä otti yhden kosketuksen eteen ja laukoi pallon tyylillä takakulmaan. Vielä jakson loppupuolella Ilves hiipi kahden maalin päähän kulmapotkusta, kun Joona Järvinen paukutti pallon tolpan kautta sisään. Tauolle maalirikkaan jakson jälkeen tilanteessa 2-4.

Avausjakso oli suurimmilta osin VehU:n hallussa. Pari pientä virhettä piti Ilveksen pelissä mukana mutta toisella jaksolla vieraista näkyivätkin enää perävalot, kun kaasu lyötiin pohjaan. Reilut kuusi minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun tilastoijat saivat taas töitä. Oman pään sivurajan jälkeen Valtteri Kannosto pelasi vasempaan laitaan Markus Sepälle, joka ajoi pallon kanssa keskelle ja laukoi etunurkkaan illan toisen maalinsa. Ja vajaata minuuttia myöhemmin Eric Bullockin ja Vili Valkaman kautta pallo kulkeutui tänään jatkosopimuksen tehneelle Joonas Rantalalle, joka juhlisti tuoretta kontrahtiaan laukomalla pallon pitseihin. Toisen jakson jälkimmäinen kymppi oli enää muodollisuus, jonka aikana VehU painoi pallon kaksi kertaa vielä tyhjään maaliin tekijöinään Bullock sekä hattutempun iskenyt Seppä. Loppulukemat keskiviikon Tampereen derbyssä siis 2-8 VehU:n hyväksi.

Vieraiden kolmen kentän ralli oli tehokasta, eikä Ilveksen alkupyristely luonut VehU:lle painetta. Paikoista laitettiin pallo maaliin tarvittavalla tehokkuudella ja puolustus oli riittävän terävää. Markus Seppä hurjasteli tehot 3+2 eikä ottelun kuninkaasta jäänyt epäselvyyttä. Paljon jäi myöskin parannettavaa ja kehitysaskelia otetaan jälleen viikon verran ennen seuraavaa ottelua. Ensi viikon keskiviikkona derbyt jatkuvat, kun Kauppiin vieraaksi saapuu PJK.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 16 helmikuun, 2022, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa VehU ei antanut Ilvekselle armoa – Markus Seppä sirkuksen tirehtöörinä hattutempullaan.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: