Ati Mäkelän tykki upotti Kosovan – VehU otti valtavan voiton Samppalinnassa

Lauantaina VehU reissasi Turkuun KF Kosovan vieraaksi. Edellinen kohtaaminen Kaupissa oli päättynyt kotijoukkueen murskaaviin 8-2 voittolukemiin ja Samppalinnan kohtaamisesta odotettiinkin kovin erilaista vääntöä. Laadukas ja vähämaalinen ottelu kääntyi loppuhetkillä VehU:lle ja arkistoon merkittiin loppulukemiksi 1-2 (0-1).

Kotijoukkue Kosova oli selvästi paremmin pelin sisällä kuin alkuvuodesta Tampereella ja sen liike aiheutti vieraille hankaluuksia. Lisäksi kun punapaitojen syöttöpeli oli välillä jopa ihailtavaa, oli valkopaitaisella VehU:lla täysi työ pitää isännät nollilla. Maalivahti Miska Jurva tosin pääsi heti ottelun alusta lähtien hyvin peliin mukaan ja sai tehdä tukun torjuntoja ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Vieraillekin joitakin paikkoja aukesi ensimmäisellä kympillä mutta vielä ei taululle päästy. Jälkimmäisellä kympillä maalihanat sitten avautuivatkin. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Eero Hermikoskelle, joka otti muutaman askeleen eteen pallon kanssa ja laukoi tarkasti pelivälineen Kosova-maalin takanurkkaan. Jakson loppua kohti mentäessä kotijoukkueellekin avautui pari todella hyvää maalipaikkaa. Viimeisellä minuutilla VehU-puolustus pelattiin jo aivan halki, poikki ja pinoon mutta viimeinen viimeistely tyhjään maaliin ei Kosovalta onnistunut. Tauolle lähdettiin VehU:n johtaessa 0-1.

Tauolta palattaessa tiedettiin, että toisella jaksolla VehU joutuisi entistä enemmän puolustuskannalle, kun se oli takaa-ajettavana. Kosova laittoikin seuraavan vaihteen sisään pallollisesti mutta sen prässi oli kauttaaltaan varsin maltillista. Paikkoja alkoi sataa vieraiden maalille mutta Miska Jurva oli päättänyt pelata elämänsä ottelun ja näytti ottavan kaiken kiinni. Kun Kosova joutui ottamaan enemmän riskejä, avautui VehU:lle myöskin omat paikkansa. Muutamasta loistopaikasta pelin olisi voinut tappaa mutta siihen eivät vieraat pystyneet. Lopulta VehU:n puolustus joutui taipumaan isäntien painostuksen edessä. Kosova onnistui viitisen minuuttia ennen loppua pelaamaan pallon vieraiden puolustusmuodon läpi Flamur Ibrahimille, jonka hurja laukaus osui ensin tolppaan, siitä Miska Jurvaan ja lipui lopulta maaliin. Valtavaa epäonnea mutta jakson tapahtumiin nähden ansaittu tasoitusmaali. Ja jos joku luuli, että ottelun käsikirjoittajat jättäisivät hommat sikseen niin turha luulo. Tasoitusmaalin jälkeen kumpikin joukkue lähti hanakasti hakemaan voittomaalia. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Kosova menetti pallon hyökkäysalueellaan, josta VehU käänsi nopeasti. Ati Mäkelää jouduttiin tilanteessa rikkomaan, josta vieraille vihellettiin protestoinnista huolimatta vapaapotku. Mäkelä itseoikeutetusti asettui pallon taakse. Miehen vasemman jalan hevosenpotku upposi maaliverkkoon ja VehU dramaattiseen johtoon loppuhetkillä. Kosova painoi ja painoi ilman maalivahtia mutta Alban Feratin ylärimalaukausta lähemmäksi se ei päässyt. Vieraille valtava taisteluvoitto loppulukemin 1-2.

VehU-maalivahti Miska Jurva pelasi täysin poskettoman ottelun ja oli voiton suurin takuumies. Eero Hermikosken ja Ati Mäkelän maalit ilahduttivat myös varmasti miehiä itseään. Jättimäinen puolustusmoraali oli avain voittoon, muulla kuin valitulla taktiikalla tuskin olisi VehU voittajana lauantain mittelöstä selvinnyt.

Seuraavaksi pelataan jälleen paikallispelejä, kun ensi viikon keskiviikkona Ilves ja VehU kohtaavat toistamiseen tällä kaudella. VehU voitti ensimmäisen taiston marraskuussa lukemin 3-2 ja kuinkas muutenkaan kuin Ati Mäkelän vaparimaalilla.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 13 helmikuun, 2022, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa Ati Mäkelän tykki upotti Kosovan – VehU otti valtavan voiton Samppalinnassa.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: