Yksi maali riitti Kaupin iltapäivässä – Joonas Rantalan unelmalaukaus upotti HIFK:n

Jos joulukuussa näiden joukkueiden kohdatessa mätettiin maaleja runsaasti kumpaankin päähän, oli lauantain meno Kaupissa huomattavasti maltillisempaa. Lopulta VehU:n ja HIFK:n välisessä ottelussa nähtiin yksi ainoa maali, jonka turvin VehU vei kaikki kolme sarjapistettä.

Ottelu oli kauan odotettu, olihan VehU:n edellisestä kotiväännöstä ehtinyt vierähtää jo kolme viikkoa. Oliko syynä sitten kokoonpanomuutokset tai säännöllisen epäsäännöllinen harjoittelu, oli ottelun alku melko väsynyttä futsalia. Kumpikin joukkue oli täysin telineissä, eikä hyökkäysten rakentelusta meinannut tulla yhtään mitään. Syötöt olivat epätarkkoja ja pallot pomppi jaloissa epätavallisen paljon. Maalivahdit eivät ottelun alkupuoliskolla joutuneet venymään kunnon torjuntoihin lainkaan. Parhaat paikat avausjaksolla nähtiin vasta viimeisellä minuutilla. HIFK:n erikoistilanteen jälkeen Juho Mäkiniemen laukauksen blokkasi Paavo Kujala, joka karkasi tästä läpiajoon mutta Matias Marjander torjui tilanteessa kahdesti pitäen tilanteen maalittomana. Seuraavan vieraiden erikoistilanteen jälkeen Mäkiniemi löysi maalin edestä Janne Paskin, jonka ohuen kosketuksen jälkeen pallo meni tolpasta tolppaan. Pallo näytti lipuvan vääjäämättä maaliin mutta Joonas Rantala pelasti tilanteen aivan viime hetkillä. Tauolle tilanteessa 0-0.

Jos ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan hieman uneliasta palloa niin toinen puolikas oli sähköisempi. Ensimmäiset minuutit oli vieraiden hallintaa mutta kotijoukkue pääsi ensimmäisenä taululle. Kulmapotkua antanut Markus Seppä looppasi pallon taka-alalle, josta Joonas Rantala painoi unelmalaukauksen suoraan volleysta riman alle. HIFK-maalivahti Marjander jäi tämän ohjuksen edessä täysin voimattomaksi. Maalin jälkeen ote siirtyi hetkeksi VehU:lle mutta hyvin lyhyessä ajassa kotijoukkueelle tuomittiin muutama rike ja vaakakuppi alkoi jälleen kääntymään vieraiden suuntaan. Seitsemän minuuttia ennen loppua VehU sai viidennen virheensä ja seuraavasti pallo vietäisiin 10 metriin. Kun HIFK otti maalivahdin pois jo vajaa viisi minuuttia ennen loppua, tuli viimeisistä hetkistä melkoista selviytymistaistelua. VehU onnistui kuin onnistuikin puolustamaan lopun ilman rikkeitä ja puolusti sinnikkäästi maalin johtoasemaansa. Vieraat eivät parista tontista huolimatta taululle päässyt ja loppulukemiksi kirjattiin 1-0. Maalivahdit olivat lauantaina rautaa ja heitä on paljosta kiittäminen kummassakin leirissä. VehU voi olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen, vaikka peli olikin hieman nihkeämpää.

Tämä peli unohdetaan nopeasti, sillä huomenna pelataan taas. Sunnuntaina vastaan asettuu lauantaina Ilveksen maalilla peitonnut sarjakärki Kiisto. Ottelu alkaa klo 13 ja suora lähetys Vehmaskrouvistriimissä alkaa noin 10 minuuttia aikaisemmin. Tervetuloa Kauppiin viihtymään!

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 5 helmikuun, 2022, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa Yksi maali riitti Kaupin iltapäivässä – Joonas Rantalan unelmalaukaus upotti HIFK:n.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: