VehU hiljensi Joensuun – Topias Kaivolan hattutemppu upotti Riverballin

VehU:n vierasreissut jatkuivat, kun sunnuntaina oli vuorossa aina niin rattoisa reissu Joensuuhun. Pitkä bussimatka ei painanut vieraiden jaloissa, kun se kukisti Riverballin toistamiseen tällä kaudella, nyt lukemin 2-5.

Riverballin aikaisemmat otteet ovat olleet lupauksia herättäviä ja se tulikin terävästi ottelun alkuun. Vieraiden tiedossa oli, että isännät laukovat joka paikasta ja niin myöskin kävi. VehU-maalivahti Miska Jurva tylsytti yritykset kuitenkin kerta toisensa jälkeen. Vihreäpaidoillekin alkoi jakson edetessä aueta maalipaikkoja ja lopulta VehU pääsi ensimmäisenä taululle. Riverballin hyökkäyksen päätteeksi Dimitri Klimovin poikittaissyötön katkaisi Topias Kaivola, joka karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti VehU:n johtoon. Ja vain 17 sekuntia myöhemmin Topi Järven laukoman paluupallon maalin kattoon pyssytti Joel Mattjus. Vieraille avautui jakson lopussa vielä pari paikkaa mutta lisämaaleja ei enää nähty. Tauolle lukemissa 0-2.

Toinen jakso alkoi juuri sillä tavalla, jolla vieraat eivät olisi toivoneet sen alkavan. Paine omalla maalilla kasvoi ja jakson alkuun Riverball onnistui kaventamaan. Pavel Klimov murtautui oikeasta laidasta ohi Topi Järven, toimitti pallon maalin kulmalle, josta sen runnoi sisään Ali Lateef Qamar Al-Arkawazi. Maalin jälkeen oli peli kuumeni yllättäen. Kotijoukkueen virheet alkoivat täyttyä kovaa vauhtia ja ennen jakson puoltaväliä Antti Tapolaa rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Ihmepoika Topias Kaivola asettui ampumaan pilkkua ja upotti sen varmasti maalin perukoille, 1-3. Reilut viisi minuuttia ennen loppua nähtiin vieraiden tehoduon lyömä naula arkkuun. Maalin eteen pyörimään jääneen irtopallon sai Antti Tapola, joka syötti jalkapohjallaan taaksepäin Topias Kaivolalle. Tällä oli helppo työ niitata pallo tyhjään maaliin ja samalla viimeistellä hattutemppunsa. RIverball tuli vielä kahden maalin päähän Pavel Klimovin osumalla mutta Vili Valkama ampui pallon vielä kerran lähes maaliverkosta läpi ja loppulukemiksi 2-5.

VehU:lta hieno vierasvoitto kahden tappion jälkeen. Se tuli noudattamalla oman pelin lainalaisuuksia ja Topias Kaivolan hattutemppu oli iso kirsikka kakun päällä. Seuraavaksi VehU pelaa jälleen Kauppi Sports Centerissä, kun ensi viikonloppuna se kohtaa Hifk:n sekä Kiiston.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 1 helmikuun, 2022, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa VehU hiljensi Joensuun – Topias Kaivolan hattutemppu upotti Riverballin.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: