VehU:n huumaava esitys oli liikaa vieraille – Kosovasta ei ollut Kaupin kotitaian murtajaksi

Lauantaina Futsal Ykkönen palasi takaisin joulutauoltaan viiden ottelun voimin. Kauppi Sports Centerissä käytiin yksi erittäin mielenkiintoinen kamppailu, kun VehU:n vieraaksi oli saapunut sarjakakkonen KF Kosova. Kaupin kotitaikaa eivät turkulaisetkaan pystyneet murtamaan, kun kotijoukkue vyöryi voittoon lukemin 8-2 (5-0)

Ennen peliä oli helppo ennustaa runsasmaalista ottelua, kun toiseksi ja kolmanneksi eniten maaleja tehneet joukkueet ottavat mittaa toisistaan. Ja eikä ketsuppipullon avautumista jouduttu kauaa odottelemaan. Reilu puolitoista minuuttia oli ottelua takana, kun Eric Bullock pelasi kulmasta pallon Paavo Kujalalle, jonka laukausta vieraat säntäsivät blokkaamaan. Maalin kulmalle unohdettu Joonas Rantala tuikkasi hänen jalkoihinsa kimmonneen pallon verkkoon. Kotijoukkueelle siunaantui paikkoja jatkuvasti, kun vieraiden puolustus oli vielä kauneusunilla. Hieman ennen jakson puoltaväliä VehU käänsi vieraiden harhasyötön vastahyökkäykseksi, jonka päätteeksi Eric Bullock lirutti pallon Valon Gerxhalijan jalkojen välistä maaliin, 2-0. Vain 40 sekuntia myöhemmin palloa kaivettiin jälleen vieraiden verkosta. Ensimmäistä otteluaan tällä kaudella pelannut Janne Lahdenpohja latasi kovan syötön maalille, jossa Joel Mattjus oli oikeassa paikassa ja vei VehU:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Vartin pelin jälkeen oli luvassa lisää herkkua kotijoukkueelle. Teemu Hannula vapautti Topias Kaivolan vasemmasta laidasta, jonka kylmäpäinen viimeistely ei jättänyt jossiteltavaa. Kun Kosova sohi pallon vielä puoli minuuttia myöhemmin omaan nuottaansa, mentiin tauolle osittain hämmentävissä 5-0 lukemissa.

Toisen jakson resepti tekaistiin avauspuolikkaalla. Vieraiden oli keinolla millä hyvänsä päästävä Kaupin valotaululle, kotijoukkueen oli jatkettava tiivistä puolustamistaan. Kosova saikin hiljalleen luotua painetta isäntien maalille. Viimeiset ratkaisut jättivät kuitenkin toivomisen varaa läpi iltapäivän. Vieraat saivat palkintonsa reilun kolmen minuutin jälkeen. Valon Gerxhalijan pitkä avaus kimposi Ariani Sopjanin päästä Bujar Ahmetille, joka viimeisteli varmasti kavennusmaalin. Paremmalla viimeistelyllä vieraat olisivat voineet hiipiä lähemmäksikin mutta lauantaina ei ollut se päivä. VehU:n kuudes maali oli upeaa katseltavaa ja samalla viimeinen naula turkulaisten arkkuun. Tomi Ylinen vapautti vasemmalta Paavo Kujalan, joka olisi voinut laukoa itsekin mutta pelasi vielä parempaan paikkaan Eric Bullockille, jolla oli helppo työ viimeistellä ottelun toinen maalinsa. Kun Ati Mäkelä, Antti Tapola ja Egzon Ibrahimi kaunistelivat vielä lukemia, kirjoihin ja kansiin merkattiin lopulta kotivoitto murskaavin lukemin 8-2.

VehU:n kotitaika elää ja voi hyvin edelleen. Neljä voittoa maalierolla 24-5. Viikon päästä sunnuntaina tuolle putkelle lähdetään hakemaan jatkoa, kun sarjan kovakuntoisin joukkue AS Moon saapuu vierailulle Kauppiin. Raahelaisten kuuden ottelun voittoputki joutuu tuolloin todella kovaan testiin.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 9 tammikuun, 2022, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa VehU:n huumaava esitys oli liikaa vieraille – Kosovasta ei ollut Kaupin kotitaian murtajaksi.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: