VehU teki sen taas Helsingissä – kolmen maalin takaa nousu tasoihin!

Hifk ja VehU päättivät syyskautensa kohtaamalla toisensa lauantaina Helsingissä. Pirkkolan palloiluhallilla nähtiin jälleen kaksijakoinen ottelu. Hifk näytti jo menevän menojaan mutta sisukas vierasjoukkue puristi jälleen kolmen maalin takaa rinnalle. Lopputulokseksi kirjattiin 5-5 (4-2).

Pelin henki oli alusta asti selvä. Hifk panosti vastahyökkäyksiin, kun taas VehU pyrki kontrolloimaan palloa ja myllyttämään pidempiä hyökkäyksiä. Ottelun alku oli vierailijoille kuitenkin sekasortoinen. Kaksi minuuttia oli kellossa, kun Oskari Hietanen tälläsi 1-0 maalin. Tämän maalin jälkeen VehU sai hetkeksi pelistä paremmin kiinni ja tasoitus tulikin jo ennen jakson puoltaväliä Paavo Kujalan jalasta. Kokonaisuutena vihreäpaitaisten peli oli sekavaa ja pallonmenetyksiä tuli aivan liikaa, joista Hifk käänsi peliä nopeasti. Ja sitten tuli se musta hetki, jonka aikana Hifk rankaisi kolmesti. Aikalisäkään 3-1 maalin jälkeen ei kääntänyt kurssia vaan seuraavasta tilanteesta lukemiksi jo 4-1. VehU:n ”voimakenttä” puhalsi vielä eloa sammuvaan hiillokseen ennen taukoa. Joel Mattjus kavensi taukolukemiksi 4-2. Paikkojahan VehU:lla oli ensimmäisellä jaksolla viiteenkin maaliin mutta avausjaksolla ei laukauksia saatu maalia kohti hyvistäkään paikoista.

Toiselle jaksolle lähdettäessä käsikirjoitus oli jo liiankin tuttu. Unelias ensimmäinen jakso oli maksanut vieraille paljon ja parempaan piti pystyä. Reilu minuutti oli ehditty pelata, kun Pirkkolassa leivottiin ottelun upein maali. Pallo liikkui Antti Tapolan kautta Eero Hermikoskelle oikeaan laitaan, jonka luja syöttö tavoitti takatolpalle juosseen kapteeni Teemu Hannulan. Tärkeä kavennusmaali ja vieraat ilmoittautuivat jälleen peliin mukaan. Paikkoja oli laittaa peli tasoihin mutta Hifk-maalivahti Matias Marjander tuntui ottavan kaiken kiinni ja muutaman vielä lisää. Ja kun VehU puski päätään seinään, Hifk rokotti toisessa päässä. Hieman ennen jakson puoltaväliä Timo Peltola viimeisteli hattutemppunsa ja lukemiksi 5-3. Tuo maali söi suuresti vieraiden kiriä ja vaikutti siltä, että kaikki pisteet jäävät Helsinkiin. VehU:n oli pakko nostaa riskitasoa joka puolella kenttää ja alkaa prässätä raivokkaasti. Taistelu syttyi vielä kerran ilmiliekkeihin, kun VehU hiipi maalin päähän nopeasta hyökkäyksestä. Mauno Siren löysi maalin edestä Topias Kaivolan, jonka maltti oli ihailtavaa. Pallo varmasti maaliin ja tilanteeksi 5-4, kun kellossa oli vielä viitisen minuuttia aikaa. Ja jotta lopusta saatiin trilleri, Hifk:n virhetili tuli täyteen kolme minuuttia ennen loppua. Ajassa 37:50 pöytäkirjaan merkittiin kotijoukkueen kuudes virhe ja pallo kymmeneen metriin. Ihmepoika Topias Kaivola asteli pallon taakse. Edes huippuottelun kotijoukkueen tolppien välissä pelannut Matias Marjander ei mahtanut mitään, kun Kaivola tykitti pallon tolpan kautta verkkoon. Vieraat hakivat raivokkaasti voittomaalia mutta lisämaaleja ei enää nähty. Pelaaminen ei ollut hyvää mutta jälleen nousu kolmen maalin takaa tasoihin osoittaa joukkueen hurjaa henkistä vahvuutta.

Tästä lähdetään ottamaan joulu ja uusi vuosi vastaan ja pelejä jatketaan 8.tammikuuta. Silloin Kauppi Sports Centerissä nähdään huippuottelu VehU-Kosova.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 13 joulukuun, 2021, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa VehU teki sen taas Helsingissä – kolmen maalin takaa nousu tasoihin!.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: