Pisteet jakoon Tampereen derbyssä – PP-70 nousi kahden maalin takaa tasoihin

Lauantain Tampereen derbystä ennakoitiin tiukkaa ja tasaista ottelua ja sellainen saatiinkin. Voittajaa ei lopulta löytynyt, kun PP-70 ja VehU tasasivat pisteet Tesoman palloiluhallilla lukemin 3-3 (1-3).

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue kävi ensin kulman jälkitilanteesta tolpassa Antti-Pekka Ruoholan toimesta. Tämän jälkeen vieraatkin saivat muutaman puolittaisen paikan, parhaana Topias Kaivolan laukaus hieman ohi oikean tolpan. Seuraavat tapahtumat johtivatkin tulostaululle. Kotijoukkueen hyökkäyksen päätteeksi pyörivän pallon latasi verkkoon Tuomas Lehti. VehU:ssa aikanaan pelannut Lehti päätti röyhkeästi tuulettaa maaliaan vieraiden vaihtopenkkiä kohti. Vihreäpaitojen kuitti tähän tuli reilua minuuttia myöhemmin. Kulman jälkihöyryissä Eric Bullock syötti kovaa maalille, josta Antti Tapola ohjasi pallon verkkoon ja lukemiksi 1-1. Eikä tästä kerennyt aikarauta kauaa puksuttaa eteenpäin, kun lisää oli luvassa. PP-70:n alakolmio hölmöili totaalisesti omassa päässään ja Antti Tapola ei jättänyt tilannetta hyödyntämättä, pallo maaliin ja peli oli kääntynyt hetkessä vierasjohdoksi 1-2. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli parempia maalipaikkoja ja kävi se maaliraudoissakin pariin otteeseen mutta ei saanut tasoitusta aikaiseksi. Vieraillakin toki omat paikkansa oli. Avausjakson lopussa VehU kaatoi saavillisen kylmää vettä isäntien niskaan. PP:n aikalisän jälkeinen painostus kääntyi vastahyökkäykseksi, jossa Eero Hermikosken namupassi löysi Joonas Rantalan, jolla oli kiva työ painaa pallo verkkoihin. Taukotilanne siis 1-3.

Kotijoukkueella oli siis kaksi maalia kurottavaa lähdettäessä toiselle jaksolle. Jälkimmäinen puolikas alkoikin punapaitojen hallinnalla ja PP-70 loi vaarallisia tekopaikkoja vaihdosta toiseen. Vain uhrautuva puolustus ja maalivahti Valtteri Kannoston torjunnat pitivät eron kahdessa maalissa. Jakson puolessavälissä PP-70 pääsi maalin päähän, kun kotijoukkueen ykköspyssy Vili-Atte Mäkinen puttasi Jussi Rasvan syötön takatolpalta verkkoon. Samaan aikaan myöskin VehU:n rikkeet tulivat täyteen. Ja tämän isännät hyödynsivät samantien. Markus Säde kaatui omalla alueellaan helpon näköisesti, josta pallo vietiin 10 metrin pisteelle. Vili-Atte Mäkinen laittoi pallon varmasti maaliin ohi Kannoston ja tilanteeksi 3-3. Sitten pilli menikin tuomareilla taskuun, eikä pisteelle enää menty. PP-70 yritti lopussa voittomaalin tekoa viidellä kenttäpelaajalla mutta ei saanut mitään mainittavaa aikaiseksi. Näin Tampereen derbyssä päädyttiin lopulta pistejakoon.

VehU on nyt kohdannut kaikki muut Pirkanmaan joukkueet ja saldona yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Tästä on hyvä jatkaa, kohti ensi viikonloppua. Joulukuun ensimmäinen koitos on merkitty Kauppi Sports Centeriin, jonne ensi lauantaina saapuu vieraaksi FC Rauma.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 27 marraskuun, 2021, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa Pisteet jakoon Tampereen derbyssä – PP-70 nousi kahden maalin takaa tasoihin.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: