VehU:lla kaksijakoinen viikonloppu – härkäviikon tuloksena kuusi pistettä

Viime viikko oli VehU:lle todellinen härkäviikko. Kolme ottelua viiteen päivään. Keskiviikon Ilves-ottelun lisäksi oli edessä reissuviikonloppu Ouluun. Lauantaina VehU onnistui kaatamaan Tervarit numeroin 1-5 mutta sunnuntaina ei puhtia enää riittänyt vaan OPA oli parempi lukemin 6-3.

Jos aiemmin tällä kaudella reissupeleissä on ollut hieman käynnistymisvaikeuksia niin nyt ei sellaisesta ollut tietoakaan. Reilu kuusi minuuttia oli kellossa pelattuna, kun Teemu Hannula käynnisti maalijuhlat. Upea chippi ohi maalivahti Lari Honkasen ja taululle lukemiksi 0-1. Tervareiden peli oli vähän sekaisin, eikä asiaa helpottanut se, että pelaajat alkoivat jo hyvissä ajoin tulistumaan keskenään. Se toisaalta helpotti vieraiden peliä. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla kuitenkaan nähty.

Ketsuppipullo aukesi kunnolla sitten toisen jakson alussa. Ensin Topias Kaivolan kulma taka-alueelle Tomi Yliselle, jonka volley ottaa kimmokkeen Vili Valkamasta ja painuu takanurkkaan, 0-2.Vain minuuttia myöhemmin Eric Bullockin laukauksen Lari Honkanen vielä torjui mutta Joonas Rantala seurasi irtopallon upeasti verkkoon ja ”Johulle” ensimmäinen maali VehU-paidassa. Ja vajaa minuuttia myöhemmin Ati Mäkelä seurasi oman irtopallonsa ja latoi pallon verkkoon, 0-4. Tervarit kavensi lopussa Simon Thurlingin maalilla mutta Ati Mäkelä laittoi pallon vielä tyhjiin ja loppulukemiksi 1-5. Hieno 40-minuuttinen vierailta ja ansaittu voitto.

Joonas Rantala (keskellä) sai tililleen myös ensimmäisen maalin VehU-paidassa

Isänpäivänä oli edessä viikonlopun toinen ottelu ja kolmas ottelu viiteen päivään. Vastaan asettui toinen oululainen joukkue OPA. Väsymystä tai ei niin sunnuntain ottelun alku oli VehU:lle painajaismainen. Palloa saatiin kaivaa omasta verkosta vain 29 sekunnin jälkeen. Anttoni Räävin laukaus tuli blokin läpi, vaihtoi inasen suuntaa ja painui etunurkasta sisään. Toistakaan maalia ei tarvinnut odottaa kovin kauaa. Reilun minuutin pelin jälkeen pallo kimpoili Juhani Stridille, jonka laukaus yllätti Miska Jurvan, 2-0. Avausjakso ehti vanheta reilut kuusi minuuttia, kunnes OPA sahasi upeasti jo kolmannen maalin. Santeri Kokko löysi kuvion päätteeksi vielä takatolpalle rynnänneen Roope Ahmalan, jolla oli helppo työ viimeistellä kotijoukkueen kolmas. Ja kun vieläkään ei riittänyt niin pienen sekoilun päätteeksi Juhani Strid pelasi tyhjiin Roope Ahmalalle, 4-0. VehU kuitenkin ilmoittautui paikallaolevaksi vielä ennen taukoa. Vili Valkaman pitkä pallo tavoitti Ati Mäkelän, joka taisteli kaksinkamppailusta pallon maaliin. Arvokas 4-1 kavennus jakson loppuun.

Antti Tapola haki vauhtia välillä kentän pinnasta

Taas tarvittiin toiselta jaksolta tasonnostoa ja sellainen myös saatiin. VehU kampesi itsensä kahden maalin päähän vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Vastahyökkäyksestä Antti Tapola painoi kauden neljäntensä pitseihin. Kelkka näytti kääntyvän, VehU tarvitsi kuitenkin seuraavan maalin. Paine jatkui mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta sitä tärkeää seuraavaa maalia ei saatu aikaiseksi. Sen sijaan kotijoukkue niittasi vaparin jälkitilanteesta itsensä kolmen maalin karkumatkalle ja Roope Ahmalalle hatullinen täyteen. Pitkään jauhoi VehU ilman maalivahtia hakien kavennusta, kunnes räpsähtikin kauden upein maali. Pallo Joonas Rantalan ja Ati Mäkelän kautta Topias Kaivolalle, syöttö vielä ykkösellä keskelle ja Tomi Ylinen pumppasi toivoa vieraille, 5-3. Kovasta yrityksestä huolimatta Jere Moilanen pääsi kaunistelemaan 6-3 lukemat vielä tyhjään verkkoon.

Kolmen pisteen viikonloppu ja paljon hyvää. Jälkimmäisessä ottelussa 4-0 eteen kaverille oli tällä kertaa liikaa mutta hieno tasonnosto jälleen. Pelaamisessa on valtava potentiaali ja se lupaa hyvää jatkoon. Pelit jatkuvat ensi lauantaina, jolloin SC Riverball saapuu vierailulle Kauppiin.

Ati Mäkelä (oikealla) on tällä hetkellä hurjassa lennossa
Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 16 marraskuun, 2021, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa VehU:lla kaksijakoinen viikonloppu – härkäviikon tuloksena kuusi pistettä.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: