Ati Mäkelä VehU:n sankarina – trillerimäinen Tampereen derby ratkesi loppuhetkillä!

Täytyy sanoa, että Tampereen derby sytytti erityisen paljon tunteita etukäteen mutta keskiviikkoiltana nähtiin, että turhaa ei hehkutus todellakaan ollut. VehU ja Ilves järjestivät laadukkaan trillerin, jonka ratkaisu venyi aivan loppuhetkille. VehU oli lopulta maalin verran parempi ja vei kaikki kolme pistettä lukemin 3-2.

Ottelu alkoi melko varovaisissa merkeissä eikä hyviä maalipaikkoja nähty kummassakaan päässä. Toisaalta molemmat joukkueet puolustivat alussa laadukkaasti ja sitä kautta tonteille oli vaikea päästä. Peli aukesi oikeastaan vasta ensimmäisestä täysosumasta. Ilveksen Mad Max-lainat Tomi Lahtinen ja Jaakko Ahokas pelasivat yhteen vasemmalla laidalla, Ahokas vippasi pallon upeasti VehU-puolustaja Vili Valkaman ylitse ja laukoi pallon etukulmasta ohi Valtteri Kannoston, 0-1. Isäntien vastaus tuli pari minuuttia myöhemmin. Pirteästi tänään esiintynyt Eric Bullock teki syötönkatkon ja pääsi nokikkain Ilves-vahti Eemeli Puotiniemen kanssa, joka kaatoi hyökkääjän ja lyhyen neuvonpidon jälkeen tuomaristo näytti palloa kuuteen metriin. Nuorten maajoukkuepeleistä takaisin palannut Topias Kaivola jysäytti pallon varmasti maaliin ja lukemiksi 1-1. Loppujakson aikana ei kummempia tapahtumia kirjattu, joten tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Kaksi voitotonta joukkuetta ja toisen jakson alkaessa lukemat tasan. Pystyi päättelemään, että voitosta tullaan kamppailemaan kaikin keinoin. Kauaa ei ehditty toista jaksoa pelata, kun kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon. Markus Sepän pitkä syöttö tavoitti Tomi Ylisen keskeltä, joka onnistui jatkamaan pallon vasempaan laitaan, josta Eric Bullock painoi pallon ykkösellä sisään, 2-1. Maali oli Bullockin ensimmäinen VehU-paidassa ja tuli tärkeään paikkaan. Isännät ehtivät nauttia johtoasemasta reilut viisi minuuttia, kunnes tuli Ilveksen vastaus. Jaakko Ahokas pelasi alakerrasta pallon vauhtiin oikealla laidalla juosseelle Akseli Tiensuulle, jonka laukaus löysi VehU-maalin takanurkkaan ja tasoitti pelin, 2-2. Sankarin viittaa oli siis vielä tarjolla. Ilveksen tasoituksen jälkeen peli hieman rauhoittui, eikä kunnon maalipaikkoja syntynyt kumpaankaan päähän. Eric Bullockin riistopelaaminen tosin tuotti Ilves-puolustukselle päänvaivaa kerran jos toisenkin. Lopulta ratkaisua saatiin odottaa aivan viime hetkille saakka. Vili Valkaman syöttö pohjalta tavoitti Antti Tapolan jalan, joka kääntyi nopeasti ja Akseli Tiensuu joutui repimään hänet nurin. Tiensuulla oli jo kortti alla ja toisen keltaisen johdosta hänet poistettiin kentältä. Vapaapotkussa pallon taakse asettui Ati Mäkelä, joka painoi vasurillaan pallon maaliin ja VehU:n jälleen johtoon. Ilveksen lopun pyöritys ilman maalivahtia jäi näennäiseksi, joten VehU pääsi juhlimaan derbyn voittoa.

VehU:lle kauden avausvoitto ja Ilvekselle neljäs perättäinen tappio kauden alkuun. VehU:n härkäviikko jatkuu viikonloppuna, kun joukkue matkustaa Ouluun. Lauantaina kohdataan Tervarit klo 15 ja sunnuntaina isänpäivänä OPA klo 13. Seuraa joukkueen Pohjois-Pohjanmaan reissua sosiaalisen median kanavissa.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 11 marraskuun, 2021, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa Ati Mäkelä VehU:n sankarina – trillerimäinen Tampereen derby ratkesi loppuhetkillä!.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: