Derbyherkkua keskellä viikkoa! VehU ja Ilves tavoittelevat ensimmäisiä voittojaan

Futsal-Ykkönen on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin ja heti kärkeen olemme saaneet todistaa sarjaan lisäjännitystä tuovaa ristiin pelaamista joukkueiden välillä. Keskiviikkoiltana on ensimmäisen Tampereen derbyn vuoro. Kauppi Sports Centerin lattialle astelevat toistaiseksi voitottomat joukkueet, kun VehU isännöi Ilvestä.

Illan vierasjoukkue Ilves lähti tähän kauteen tummien pilvien alla. Joukkue saatiin kasaan vasta kalkkiviivoilla ennen sesongin alkua. On sillä ollut sitten vaikutusta tai ei niin alkukauden saldo on ollut tuloksellisesti heikko. Kolme ottelua ja yhtä monta tappiota. Avausottelussa FC Rauma haki pisteet Kaupista lukemin 3-6 tauolla tilanteen ollessa vielä 2-2. Kiisto oli Vaasassa odotetun vahva ja 40 minuutin jälkeen taululla seisoivat kotijoukkueen 6-1 voittolukemat. Edellisen ottelunsa Ilves pelasi viime lauantaina, jossa se joutui taipumaan KF Kosovalle 4-5 numeroin. Ilves näytti pitävän ottelua hienosti kontrollissaan ja toisen jakson alkuun se siirtyi 3-1 johtoon. Sitten tapahtui jotain ja jo ennen jakson puoltaväliä tilanne oli 3-3. Lopulta vieraiden Egzon Ibrahimin puoleen minuuttiin tekemät kaksi maalia ottelun loppupuolella sinetöivät vieraiden voiton. Tulosten takana on Ilveksen pelissä ollut hyvääkin ja Kiisto-ottelua lukuunottamatta pisteitä olisi ollut otettavissa. Jarno Majamaa, Anssi Mäkinen ja Patrik Toropainen ovat kaikki keränneet alkukauteen tehot 1+1, joten tehot ovat jakautuneet mahdollisimman tasaisesti. Derby sytyttää varmasti myös Ilveksen ja se tulee lyömään illalla parasta pöytään.

Valtteri Kannosto on aloittanut tämän kauden hienosti maalillaan

Illan derbyisäntä VehU on pelannut vasta kahdesti ja kummankin ottelun se on urakoinut vieraskentällä. Kauden avauksessa PJK joutui taipumaan tasapeliin VehU:n hurjan takaa-ajon edessä. Lähes kaikkien hämmästykseksi PJK:n 4-1 taukojohto ei kestänyt ja kirjoihin ja kansiin laitettiin ottelun loputtua lukemat 5-5. Edellisen kerran pisteistä taisteltiin puolitoista viikkoa sitten, kun Kiisto isännöi vihreävalkoista armeijaa. Vaasasta ei paljoa jälkipolville jäänyt kerrottavaa. Vieraat puolustivat pääasiassa hyvin mutta pari merkkausvirhettä kostautuivat omassa päässä. Samalla kun hyökkäyspäässä ei homma lähtenyt rullaamaan kunnolla oikein missään vaiheessa ottelua, joutui VehU lähtemään kotimatkalle ansaitusti ilman pisteitä. Lukemat olivat pelin kuvaan nähden kuitenkin varsin maltilliset, 3-1. Kummassakin aiemmassa ottelussa VehU on esittänyt varsin vieraskorean avauspuolikkaan ja joutunut kaivamaan uutta luonnetta pelaamiseen tauon kautta. Ryhtiliikkeet ovat tähän mennessä onnistuneet, Pirkkalassa tuloksellisesti ja Vaasassa ilme sekä tunne koheni. Nyt lähdetään hakemaan ehjää kokonaisuutta, jossa suoritustaso pysyisi huipussaan koko ottelun ajan. Antti Tapola on VehU:n paras maalintekijä kolmella maalillaan ja edellisestä ottelusta maajoukkuekomennuksen takia poissa ollut Topias Kaivola säestää kahdella täysosumalla.

Antti Tapola on viimeistellyt tällä kaudella kolmesti

Tunnelma nousee iltaa kohti mentäessä ja syykin on selvä. Kauden ensimmäinen Tampereen derby Kauppi Sports Centerissä alkaa 19:30. Jos et pääse paikalle niin ottelu nähtävissä myös Vehmaskrouvistriimistä, Youtuben puolelta. Linkki tulee jakoon VehU:n sosiaalisen median kanavissa päivän aikana.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 10 marraskuun, 2021, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa Derbyherkkua keskellä viikkoa! VehU ja Ilves tavoittelevat ensimmäisiä voittojaan.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: