VehU taipui Vaasassa – toisen jakson rynnistys ei riittänyt 

Lokakuun päätteeksi VehU reissasi Vaasaan, jossa se sai vastaansa toistaiseksi voittamattoman Kiiston. Pitkähkö bussimatka oli lie puuduttanut vierasjoukkuetta sen verran, että täysi pistepotti jäi Pohjanmaalle 3-1 (2-0) lukemin.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä. Kumpikaan joukkue ei saanut selkeää hallintaa itselleen. Maalipaikkojakin nähtiin alkuun niukalti. Reilun yhdeksän minuutin kohdalla vierasjoukkueen kommunikaatio petti puolustuksessa ja Matias Träskbäck pääsi ottamaan pari askelta pallon kanssa eteen ja ampui Kiiston 1-0 johtoon. Ja kun hana aukesi niin lisää oli hetken kuluttua luvassa. Vajaa minuutti ja Miika Niemi siirsi isännät jo 2-0 johtoon. Avausjaksolla VehU:n peli oli aivan tukossa hyökkäyssuuntaan, eikä Kiisto-puolustuksella ollut suurta hätää oman maalin varjelemisessa. Vieraat onnistuivat jälkimmäisen kympin puolustamaan hieman paremmin, vaikka paine omassa päässä kasvoi taukoa kohti mentäessä. Kotijoukkueella oli vielä sauma karata kolmen maalin johtoon mutta Träskbäck ei onnistunut 10 metristä

Vaasan Hansakampuksella ei sivurajoilla ollut juuri tilaa operoida.

Tehtiin tauolla sitten minkälaisia taikatemppuja ja herätysliikkeitä niin ne tuntuivat jälleen toimivan. VehU:n otteisiin tuli enemmän kaksinkamppailuvoimaa ja halua. Ja kun pieniä taisteluita onnistuttiin voittamaan niin sota alkoi jos ei nyt kääntymään niin ainakin tasoittumaan. VehU:n paras paikka aukesi kaksikolle Hermikoski-Seppä, joista jälkimmäinen sai pallon poikkihirteen mutta ei lähemmäksi. Muitakin hyviä paikkoja aukesi, maaliin ei palloa millään tunnuttu saavan. Toki isännillekin aukesi hyviä maalipaikkoja tuon tuosta. VehU-maalivahti Valtteri Kannosto piti vieraita pystyssä koko ottelun ja antoi mahdollisuuden pisteisiin tänään. VehU otti hyvissä ajoin Kannoston pois ja lähti pyörittämään viidellä pelaajalla. Parisen minuuttia ennen loppua Kiisto naulasi pallon tyhjään maaliin ja peli vaikutti ratkenneen. Vieraat eivät kuitenkaan nollapeliä suostuneet Kiisto-maalivahti Teemu Kulmalalle antamaan. Markus Sepän kova syöttö maalin eteen tavoitti Antti Tapolan, joka viimeisteli kauden kolmantensa ja loppulukemiksi 3-1.

Kapteenien taisto. Sunnuntaina Lauri Karri vei pidemmän korren.

Tänään ei riittänyt mutta eteenpäin mennään. Seuraavaksi on puolentoista viikon tauko peleistä, joka tulee VehU:n kannalta hyvään saumaan. Seuraava koitos onkin sitten 10.marraskuuta ja siitä on odotettavissa melkoinen spektaakkeli. Silloin pelataan Kaupissa Tampereen derby VehU-Ilves. 

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 31 lokakuun, 2021, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa VehU taipui Vaasassa – toisen jakson rynnistys ei riittänyt .

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: