VehU:n käsittämätön nousu toi arvokkaan tasapelipisteen – PJK suli tylysti kotiyleisönsä edessä

Futsal Ykkönen käynnistyi tänään erittäin mielenkiitoisella Pirkanmaan derbyllä, kun Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella toisensa kohtasivat PJK ja VehU. Kaksijakoinen ottelu päättyi lopulta pistejakoon lukemin 5-5 (4-1).


Ottelun alku oli hyvinkin odotettu. PJK näytti välittömästi miksi se on edeltävällä kaudella pelannut Liigassa. Pallo liikkui näyttävästi jalasta jalkaan ja vieraat olivat hieman ihmeissään. Reilut kaksi minuuttia oli kellossa, kun PJK sai pelattua pallon maalin eteen, josta Matin Ahmadi nosti kotijoukkueen 1-0 johtoon. Maalin jälkeenkin sama tahti näytti jatkuvan ja VehU:lla oli käynnistymisvaikeuksia. Janne Malmi päätti viiden minuutin pelin jälkeen hetkeksi tiivistää kahteen kenttään ja tämä tuottikin pian tulosta. Topias Kaivola sai pallon keskialueella, pari askelta eteenpäin, harhautus oikean jalan puolelle ja pallo vastustamattomasti takanurkkaan, 1-1.

VehU sai olla tarkkana taitavan kotijoukkueen kanssa


Tästä ei kauaa ehtinyt kulua, kun PJK:n pallon liikuttelu teki tuhojaan. Lopulta kova ristipallo takatolpalle löysi Kalle Strömbergin, joka viimeisteli varmasti tilanteeksi 2-1. Vieraat eivät millään tahtoneet saada omia hyökkäyksiään syvälle vastustajan kenttäpuoliskolle. 13 minuuttia kun jaksoa oli takana, kolisi jälleen vieraiden päässä. Kapteeni Miikka Mörö voitti oman juoksukamppailunsa Antti Tapolaa vastaan ja tuikkasi takakulmalta tyhjiin, 3-1. Puoli minuuttia myöhemmin ja ylivoimahyökkäyksen päätteeksi pallo Veikka Niemisen jaloista omaan maaliin, 4-1. Viimeiset kuutisen minuuttia VehU taisteli lisätakaiskuitta ja tauolle päästiin lukemissa 4-1. PJK:n Miikka Mörö loukkaantui ikävästi avauspuolikkaalla ja joutui jäämään sivuun.

Janne Malmi terävöitti joukkueen pelaamista aikalisällä


Toiselle jaksolle tultaessa ei kukaan voinut aavistaa mitä tuleman piti. Kapteenin poissaolo alkoi näkymään kotijoukkueen otteissa. Pallo ei liikkunut enää yhtä vauhdikkaasti ja kommunikointi oli huomattavasti vähäisempää. Vajaan kuuden minuutin kohdalla koettiin varsinainen deja vu-ilmiö. Topias Kaivola sai jälleen pallon keskellä, harhautti oikealle ja ihmepojan laukaus paukkui täsmälleen samaan reikään kuin ensimmäisellä puolikkaalla, 4-2. Tuon maalin jälkeen meno hieman rauhoittui mutta painopiste oli selvästi kääntynyt isäntien maalille. Hieman reilu viisi minuuttia ennen loppua vieraat kiristivät ruuvia. Pyörityksen päätteeksi pallo kimposi Teemu Hannulalle, joka laukoi pallon puolityhjään PJK-maaliin, 4-3. Juuri kun vaikutti siltä, että VehU punnertaa väkisin rinnalle, kotijoukkue kaatoi saavillisen kylmää vettä vieraidensa niskaan. Tomi Tiira vei vastahyökkäyksen päätteeksi PJK:n jälleen kahden maalin johtoon.


VehU-valmentaja Janne Malmilla ei ollut kahden maalin tappioasemassa muuta vaihtoehtoa, kuin vetää maalivahti Valtteri Kannosto hyvissä ajoin pois maaliltaan. VehU:n ylivoima oli kärsivällinen, se pyöritti palloa oman aikansa, kunnes maalille pelattu pallo tarttui Antti Tapolan jalkaan, joka ampui takanurkkaan, 5-4. Kellossa oli tässä vaiheessa vielä reilut kolme minuuttia aikaa. Trilleri sai lopulta arvoisensa päätöksen, kun VehU väänsi ottelun väkisin tasoihin. Teemu Hannula jatkoi laidasta keskelle Markus Sepälle, joka näki vielä Antti Tapolan ja tämä naulasi 5-5-tasoituksen satumaisen nousun päätteeksi.


VehU näytti siis tänään melkoista sydäntä noustessaan kolmen maalin tappioasemasta tasapeliin pahimmassa mahdollisessa paikassa. Nautitaan tästä tämä ilta ja ensi viikolla sitten reenikentän kautta valmistaudutaan seuraavaan otteluun. Viikon päästä sunnuntaina VehU matkustaa Vaasaan, jossa se kohtaa paikallisen Kiiston.

Joukkueenjohtaja Otso Lepomäki ja päävalmentaja Janne Malmi ottelun päätyttyä tasapeliin huikean nousun jälkeen
Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 24 lokakuun, 2021, in Futsal. Bookmark the permalink. Kommentit pois päältä artikkelissa VehU:n käsittämätön nousu toi arvokkaan tasapelipisteen – PJK suli tylysti kotiyleisönsä edessä.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: