VehU kaatoi sarja-avauksessa FC Rauman kahdella viimeisen minuutin osumalla

Vehmaisten Urheilijat avasi oman pelikautensa Futsal Ykkösessä viime lauantaina, kun sen vieraaksi saapui jo seitsemättä peräkkäistä kautta sarjassa pelaava FC Rauma. Joukkueet kohtasivat toisensa myös Vehmaisten Urheilijoiden edellisellä Futsal Ykkösen visiitillä, jolloin raumalaiset osoittautuivat vielä liian kovaksi vastustajaksi. Tänään osat kuitenkin kääntyivät.

Molemmat puoliajat olivat kenttätapahtumien valossa melko identtiset, kumpikin joukkue puolusti kurinalaisesti ilman suurempia virheitä. Myös maalivahtipeli oli molemmilla erinomaisella tasolla. Vehmaisten Urheilijoiden Janne Lahdenpohja pääsi yrittämään lähietäisyydeltä puolittaisten läpiajojen päätteeksi useampaankin kertaan, mutta raumalaisten maalivahti Joni Kuusisto onnistui peittämään maalintekoyritykset kerta toisensa jälkeen.

Kotijoukkue sai luotua ehkä aavistuksen enemmän vaarallisia maalintekoyrityksiä, mutta ensimmäisestä osumasta vastasivat kuitenkin vierailijat, kun ottelun toinen puoliaika oli ehtinyt ylittämään puolivälin. FC Rauman Niklas Myllykangas pääsi leikkaamaan laidasta parhaalle maalintekosektorille, eikä jättänyt tätä mahdollisuutta käyttämättä.

Vieraat olivatkin kiinni voitossa aivan viimeisille peliminuuteille asti ennen kuin VehU otti aikalisän kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä ja siirtyi pelaamaan liivimiehellä. Ensimmäiset yritykset eivät vielä tuottaneet toivottua tulosta, mutta kun kellossa oli jäljellä enää puoli minuuttia, löysi Janne Lahdenpohja erinomaisella syötöllä takatolpalle liikkuneen Antti Tapolan ja peli oli lyöty tasoihin. Tässä vaiheessa molemmat joukkueet olivat todennäköisesti jo valmistautuneet pistejakoon, mutta toisin kävi.

Pelikellossa oli korkeintaan 15 sekuntia, kun FC Rauma lähti pelaamaan viimeistä hyökkäystään. Monien yllätykseksi vierailijat heittivät korkean kaaripallon, johon Janne Lahdenpohja sai jalkansa väliin. Tämän jälkeen Antti Tapola ja Eero Hermikoski pelasivat kahdella nopealla siirrolla pelivälineen jälleen takatolpalle Ati Mäkelälle ja pallo oli toistamiseen raumalaisten maalissa.

Seitsemän sekuntia ennen peliajan päättymistä isketty voittomaali riemastutti luonnollisesti kotijoukkueen lisäksi myös osan runsaslukuisesta paikalle saapuneesta yleisöstä ja Kauppi Sports Centerissä vallitsikin hetken aikaa suorastaan maaninen ilmapiiri.

Avauspisteet olivat sarjanousijan näkökulmasta äärimmäisen tärkeät, sillä sarjapelit jatkuvat heti tulevana viikonloppuna Tervareiden sekä Oulun Pallon vieraana, kun edessä on haastava tuplapeliviikonloppu Oulun Urheilutalolla.

Tilastot ja kokoonpanot.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 25 lokakuun, 2020, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: