Futsaljaoston edustusjoukkue vahvistuneena kohti pelikautta 2019-2020

Vehmaisten Urheilijoiden futsaljaosto on valmistautunut viimeiset kaksi kuukautta kiivaasti tulevaan futsalkauteen. Molemmat joukkueet aloittivat harjoittelun poikkeuksellisesti jo heti syyskuun alkupuolella Vuoreksen koulukeskuksen palloiluhallissa, jonka olosuhteet ovat tarjonneet tähän erittäin hyvät puitteet.

Tällä viikolla seuran futsaljaosto siirtyi harjoittelemaan Ylöjärven liikuntakeskukselle ennen kuin se jälleen joulukuun alussa suorittaa hallitun siirtymisen aiemmilta vuosilta tuttuun Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.

Edustusjoukkue on pelannut oman pre-seasoninsa aikana myös yhden harjoitusottelun, kun VehU ja Valkeakosken WFT kohtasivat jo perinteeksi muodostuneessa kautta edeltävässä harjoitusottelussa Valkeakosken liikuntahallissa. Harjoitusottelut ovat harjoitusotteluita ja niiden perusteella ei kannata tehdä suuria johtopäätöksiä, mutta VehU:n valmistautuminen vaikuttaisi ainakin tuloksen perusteella olevan jossain määrin aikataulussa, sillä se haki Valkeakoskelta lopulta hienon voiton puhtaasti lukemin 0-9.

Erityisen ilahduttavaa oli ajankohtaan nähden melko ehjä peliesitys. Uusista pelaajista ottelussa esiintyi lempääläläislähtöinen Topi Järvi, joka oli neljällä maalillaan kiistatta ottelun näkyvin hahmo.

Myös harjoituksissa on nähty onnistumisia. Pelikauden alla haastattelupyynnöistä yleensä järjestelmällisesti kieltäytynyt laskelmoiva manageriguru Heimo Joki on ollut tyytyväinen suojattiensa suoriutumiseen. Joki itse ei ole kuitenkaan harjoituksiin vielä paikan päälle saapunut.

”Ei voi ajatella, että kaltaiseni vaikutusvaltainen arvohenkilö saapuisi aivan jokaisen tilaisuuteen. Edunvalvojani avustuksella pysyn kuitenkin ajan tasalla. Yksilöistä nostaisin esille terrierimäisen laitapelaajamme Antti Tapolan. Antin harjoituksissa esittämä juoksuvoima on tällä hetkellä tehon puolesta suoraan verrannollinen wankelmoottoriin, jonka tunnemme kansankielellä paremmin kiertomäntämoottorina. Kuntopohjan kanssa meillä on vielä hieman tekemistä, sillä wankelmoottorin tavoin myös Antilla on suuri polttoaineenkulutus”, tehomuunninlaskurin kanssa parhaillaan painiskellut Joki valaisi.

Edustusjoukkueen kausi käynnistyy kotiottelun merkeissä tämän viikon sunnuntaina, kun sen vieraaksi Ylöjärven liikuntakeskuksella pelattavaan sarja-avaukseen saapuu PJK:n reservijoukkue. Ottelu alkaa kello 14.30.

Futsal Kakkonen vaikuttaisi etukäteen ajateltuna kovimmalta vuosiin. Valtakunnallisesta Futsal Ykkösestä putosivat viime kauden päätteeksi ACE sekä jo useita vuosia Futsal Ykköstä pelannut Sääksjärven Loiske. Edellä mainittujen lisäksi kärkikahinoihin voi povata ainakin sarjan hallitsevaa mestaria, jo edellä mainittua WFT:tä sekä viime kaudella sijoilla 3-5 olleita Parolan Visaa, TP-49:ää ja Nokian Palloseuraa. Sarjan mustaksi hevoseksi voisi kenties nostaa tuoreen sarjanousija Fenix FT:n, joka on raporttien mukaan vahvistunut kesän aikana merkittävästi.

Lähtijäpuolella ei ole ollut suurta liikennettä ja menetykset on onnistuttu paikkaamaan kolmella uudella pelaajalla. Leveä materiaali on kiistatta eräänlainen rikkaus, sillä loukkaantumisia on mahdoton ennustaa. Viime kausi oli näiden osalta vehulaisittain melko julma ja osoitti karulla tavalla sen, että normaaleiden kiintiöpoissaolojen lisäksi jo muutama pitkäaikaisempi loukkaantuminen voi tuoda eteen suuria kokoonpanohaasteita. Viime kaudella VehU käytti paljon myös kahden joukkueensa välistä rotaatiota ja samaa nähdään varmasti jatkossakin pelikauden käynnistyessä.

Edustusjoukkueen uudet pelaajat pelikaudella 2019 – 2020

Topi Järvi (1993)

Jalkapallon puolella meritoitunut mies, jolle on kertynyt Valkeakosken Hakan paidassa parikymmentä Veikkausliiga-ottelua. Edustanut myös muun muassa AC Oulua, joutsenolaista Kultsua ja viimeksi kuluneella kaudella Tampere Unitedia sekä TPV:tä. Myös futsalin puolelta löytyy kovaa statistiikkaa, sillä pelasi joitakin vuosia sitten liigatasolla Valkeakosken Mad Maxin paidassa.

Toni Paukkeri (1996)

Sipoolaislähtöinen lahjakkuus, joka pelasi vielä viime kaudella samaa sarjaa pelanneissa llves-Kissoissa ollen joukkueen tehokkain pistemies lukemilla 11+8=19. Pelannut aiemmin myös tasokasta Uudenmaan piirin Futsal Kakkosta Mäntsälän Urheilijoiden paidassa. Jalkapallon puolelta kolmosdivaritason pelejä Ilves-Kissojen ja Sibbo Vargarnan riveissä.

Markus Tiainen (1994)

FC Kangasalan paidassa juniori-ikäluokat läpikäynyt pelaaja esiintyi viime kaudella Nokian Palloseuran riveissä. Kokemusta myös yhtä sarjatasoa kovemmista peleistä, sillä pelannut muutama vuosi sitten Ilves FS Akatemian paidassa Futsal Ykköstä.

 

Aivan jokaisen yksittäisen ottelun raportoimiseen eivät pienen seuramme resurssit riitä, mutta molempien joukkueiden edesottamuksista pyritään kuitenkin tiedottamaan kauden edetessä aina tasaisin väliajoin. Tervetuloa toteamaan asiat paikan päälle ja seuraamaan VehU:n molempien joukkueiden kotiotteluita!

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 26 lokakuun, 2019, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: