VehU kaatoi TP-49:n Toijalassa

Vehmaisten Urheilijoiden vahva syysvire sai eilen jatkoa, kun se matkusti Toijalan monitoimitalolle TP-49:n vieraaksi. VehU vei kamppailun nimiinsä lukemin 3-8, otti viidennen peräkkäisen voittonsa ja nousi samalla kolmen pisteen erolla Futsal Kakkosen kärkipaikalle.

Vehmaisten futsalpataljoona on kärsinyt viime aikoina pahoista poissaoloista, eikä myöskään Toijalan reissu tehnyt tähän poikkeusta. Haasteita koettiin vielä juuri ennen ottelun alkua, kun alkukaudella energisesti esiintynyt Markus Seppä ei kyennyt aloittamaan ottelua. Lopulta melko repaleisella kokoonpanolla otteluun lähtenyt VehU onnistui silti jälleen venymään suhteellisen ehjään pelisuoritukseen.

Ensimmäinen puoliaika oli VehU:lle kahdesta se haastavampi. Ottelun tuomarilinja oli melko tiukka, jonka seurauksena vierasjoukkueen riketili oli täynnä jo kuusi minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua. Ennen virhetilin täyttymistä kotijoukkue pääsi laukomaan myös viiden metrin rangaistuspotkupisteeltä, kun VehU:n pelaajan katsottiin syyllistyneen käsivirheeseen. Vihellys oli melko rohkea ja tuomion voi nähdä monella eri tapaa. Leijona Futsalissa mittavan liigauran tehnyt Jukka-Pekka Jyrämö pamautti ottelun tästä tilanteesta tasalukemiin, kun VehU oli vastaavasti aloittanut maalinteon loistavan ottelun pelanneen Janne Lahdenpohjan maalilla.

Topalla oli Jyrämön maalin jälkeen vahva vaihe pelissä, jonka se myös hyödynsi siirtyen 2-1 -johtoon ottelun kuudennellatoista peliminuutilla. VehU kuitenkin kuittasi pelin tasoihin välittömästi heti seuraavassa vaihdossa. Tarmo Kosonen avasi pitkällä kobramaisella heitollaan, jonka kapteeni Teemu Hannula jatkoi päällään maaliin. Jakson lopussa kotijoukkue pääsi vielä kokeilemaan kymmenen metrin rangaistuspotkua siinä kuitenkaan onnistumatta. Tasatilanteessa tauolle oli vehulaisittain katsottuna kelpo tilanne, sillä Topa oli onnistua jakson aikana myös toisessa pelitilannemaalissa, jonka vierasjoukkueen Jari Liemula kuitenkin esti ilmiömäisellä liullaan. Jakso oli Vehmaalle iso henkinen testi, jonka myönsi myös ottelun jälkeen monitoimitalon edessä joukkuettaan muotoon käskyttänyt manageridiktaattori Heimo Joki.

”Rintamalinjojen suurimmat sankarit ovat useimmille lähes tuntemattomia. Jari Liemula on kuitenkin ehdottomasti yksi heistä. Jari on aina ollut jalkaväen miehiä ja Toijalan monitoimitalolla käyty taistelu oli taas yksi osoitus siitä. Jalkaväkimiehiltä vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa, henkistä kestävyyttä ja oma-aloitteisuutta tehtävien täyttämisessä. Jariltamme löytyy nämä kaikki”, vahvaan transsiin voiton myötä päätynyt Joki paasasi.

Toiselle jaksolle lähdettäessä saliin asteli kopista vahvan tahtotilan hakenut VehU, joka siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon Antti Tapolan maalilla, kun jälkimmäistä puoliaikaa oli ehditty pelaamaan vasta 53 sekuntia. Tämän jälkeen mentiin tunnustelevissa merkeissä viimeiselle kympille saakka ennen kuin Ville ”Matigol” Matinsaari puttasi takatolpalta henkisesti tärkeän kahden maalin johtoaseman. Saaren maali sytytti myös muun joukkueen, sillä minuuttia myöhemmin asialla oli raskaan sarjan raakalainen Jari Liemula.

Vehmaa teki melko pian myös kuudennen osumansa Tomi Mantovaaran toimesta, jonka jälkeen kotijoukkue teki välttämättömän eli otti aikalisän ja siirtyi pelaamaan liivimiehellä. Tämän jälkeen kolisi vielä kolmesti, jonka myötä lopputulos kirjattiin VehU:n eduksi lukemin 3-8.

Tilastot

I Jakso

7′ Lahdenpohja Janne 0-1
12′ Jyrämö Jukka-Pekka (5m rp) 1-1
16′ Niskala Toni (Salmi Ere) 2-1
16′ Hannula Teemu (Kosonen Tarmo) 2-2

II Jakso

20′ Tapola Antti (Hannula Teemu) 2-3
32′ Matinsaari Ville (Tapola Antti) 2-4
33′ Liemula Jari (Mantovaara Tomi) 2-5
35′ Mantovaara Tomi (Mäkelä Ati) 2-6
36′ Mäkelä Ati 2-7
36′ Tenkanen Teppo (Jyrämö Jukka-Pekka) 3-7
39′ Tapola Antti (Kosonen Tarmo) 3-8

Kokoonpano: Hannula Teemu (C), Kosonen Tarmo (MV), Lahdenpohja Janne, Liemula Jari, Mantovaara Tomi, Matinsaari Ville, Mäkelä Ati, Tapola Antti, Tuuri Mika

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 17 joulukuun, 2018, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: