Futsaljaostolla voitokas viikonloppu

Vehmaisten Urheilijoiden edustusjoukkueen puhdas sarja jatkui viime viikonloppuna myös kauden neljännessä ottelussa, kun vieraaksi saapunut PJK:n reservijoukkue taipui Ylöjärven liikuntakeskuksella numeroin 6-2. Ottelun lähtökohdat eivät olleet helpoimmasta päästä, sillä pitkäaikaispotilas Mika Tuurin lisäksi poissaolijoiden listalta löytyivät myös nimet Matias Keskitalo, Niko Kuhlberg, Janne Lahdenpohja sekä Ati Mäkelä.

Ottelun avausmaali nähtiin noin kahden ja puolen minuutin kohdalla, kun Markus Seppä vei joukkueensa 1-0 johtoon. Peli oli maalin jälkeen hyvin VehU:n hallinnassa, mutta seuraavasta maalista vastasi siitä huolimatta vierasjoukkue PJK, kun hieman erikoinen pomppu painui lopulta epäonnekkaasti maaliin. VehU ei tästä takaiskusta kuitenkaan lannistunut, vaan siirtyi ottelussa uudelleen johtoon tällä kaudella ensimmäisen ottelunsa pelanneen Lauri Suhosen hienolla läpiajo-osumalla. Tauolle päästiin lopulta kahden maalin johtoasemassa, kun vielä Teemu Hannula osui minuutti ennen jakson täyttymistä. Manageriguru Heimo Joki ei peittele innostustaan, kun puheenaiheeksi nousee ottelun kääntänyt läpiajo-osuma.

”Laurin vauhti kiihtyi siinä missä oma hengitykseni sunnuntaiaamun koittaessa”, Joki arvioi.

Ensimmäisen jakson tavoin toinenkin jakso alkoi VehU:n osalta mukavissa merkeissä, kun Suhosen tavoin ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella kirjauttanut Jyri Harju siirsi kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle jo muutaman minuutin pelaamisen jälkeen. Maalin jälkeen VehU:lle tarjottiin vielä loistavaa saumaa oman johtonsa lisäämiseen, kun PJK:n Joni Koskiselle nostettiin päivän toinen varoitus ja seurauksena oli kahden minuutin ylivoima. Vierailijat pelasivat kuitenkin hyvän alivoiman ja nousivat peliin vielä kertaalleen mukaan jakson kymmenennen peliminuutin kohdalla, kun VehU:lla oli parin minuutin mittainen vaikeampi vaihe omassa pelissään. Suvantovaiheen aikana PJK:n Eetu Nieminen kavensi ja kotijoukkueelle vihellettiin lyhyen ajan sisällä useampi rike, joiden myötä VehU:n riketili olikin yhtäkkiä täynnä.

Kuudetta rikettä ei kuitenkaan kotijoukkueen onneksi koskaan vihelletty ja pirkkalalaisten kavennusosumastakin ehti kulua ainoastaan alle minuutti, kun VehU sai kulman ja Teemu Hannula puttasi pallon ovelasti maaliin PJK:n oman pelaajan kautta. Viidennen maalin myötä kotijoukkue sai jälleen omat rivinsä kasaan. Lopulta noin kolmisen minuuttia ennen pelin loppua PJK päätti käyttää oman aikalisänsä ja siirtyi pelaamaan viidellä kenttäpelaajalla. Toisin kuin Valkeakoskella, tällä kertaa VehU:n neliö pysyi tiiviinä ja ottelu ratkesi lopullisesti Joel Mattjusin lauottua pallon vierailijoiden tyhjään maaliin.

Edustusjoukkue jatkaa pelejään tulevana lauantaina, kun Ylöjärven Urheilutalolla on vuorossa sarjan kärkikamppailu VehU:n ja kotijoukkueena toimivan Ylöjärven Ilveksen välillä. Vaikean poissaolotilanteen vuoksi VehU lähtee otteluun selkeästä haastajan asemasta, sillä paikallinen Urheilutalo on osoittautunut sille viime vuosien aikana hyvin vaikeaksi pelinäyttämöksi. Vastustajan vaarallisuuden tiedostaa myös vahvasta arviointikyvystään tunnettu manageri Joki.

”Kuten hyvin tiedetään, itse en ilveksestä eläinlajina erityisemmin innostu, joten pyyntilupa-asiat on ehdottomasti saatava kuntoon hyvissä ajoin ennen lauantaita”, Pirkanmaan reservipiirin harjoitusammuntaradalta tähtäysasennosta tavoitettu maastopukuinen Joki vaati.

Sunnuntaina pelikentillä nähtiin puolestaan VehU:n energinen kakkosjoukkue, kun pikkujoulujuhlan kenraaliharjoituksessa selättänyt seura matkusti Kyröskoskelle Apassien vieraaksi. Ensimmäinen jakso mentiin tunnustelevissa merkeissä aina viimeiselle minuutille saakka, kunnes vierailijoiden Jukka Törmänen aloitti maalinteon.

Sama mies oli asialla myös toisen jakson viidennellä peliminuutilla, kun VehU siirtyi ottelussa kahden maalin karkumatkalle. Toisesta osumasta ehti kulua ainoastaan minuutti, kun Erno Lehtinen pamautti vierasjoukkueen kolmannen ennen kuin Apassit saivat oman maalitilinsä rikki ottelun kolmannellakymmenellä peliminuutilla.

Lopullisesti ottelu ratkesi, kun VehU:n Niko Wallenius ja Tommi Piskanen onnistuivat vielä lyhyen ajan sisällä kahdesti molempien toimiessa toistensa maalien syöttäjinä. Viimeiset minuutit olivatkin enemmän ja vähemmän leppoisaa sunnuntai-iltapäivän pelailua, jonka seurauksena Apassit onnistuivat vielä kahdesti aivan ottelun loppuhetkillä. Tulos tarkoitti sitä, että VehU FS/2 otti näin pelikauden ensimmäisen voittonsa Futsal Nelosessa ja nousi samalla sarjataulukon neljännelle sijalle.

VehU:n kakkosjoukkueen alkukauden erikoisuuksia ovatkin lähinnä olleet Etelä-Tampereen nousevan managerikyvyn Arsi Piiraisen toistuvat poissaolot. Kellokorttiaan aiemmin pankkikorttinsa tavoin vinguttanut Piirainen on tuoreimpien tietojen mukaan neuvotellut sopimukseensa etätyön mahdollistavan pykälän.

”Tyypillisesti etätyöntekijät ovat kaltaisiani tietotyön ammattilaisia, joiden tehtävät ovat itsenäisiä ja vaativat keskittymistä. Managerin virka Palloliiton Tampereen piirin Futsal Nelosessa on loistava esimerkki tällaisesta työnkuvasta. Työaika ja oma aika on kuitenkin pystyttävä erottamaan toisistaan ennen kuin työ muuttaa kotiin ja stressi kaataa miehen sänkyyn”, kotinsa työpisteeltä puhelimitse tavoitettu Piirainen ohjeisti.

Kakkosjoukkue on seuraavan kerran tulessa jälleen tulevan viikonlopun sunnuntaina, kun kotiotteluun Ylöjärven liikuntakeskukselle saapuu vieraaksi aiemmilta vuosilta tuttu, seuran piirissä lähes kulttimaineeseen noussut Janakkalan Exodus.

Viikonlopun ottelutulokset

Futsal Kakkonen
VehU FS – PJK/2 6-2 (3-1)

Päivämäärä: 18.11.2017
Pelipaikka: Ylöjärven liikuntakeskus

Tilastot

I Jakso

02:37 – 1-0 – Seppä Markus (Mattjus Joel)
06:08 – 1-1 – Koskinen Joni (Lipponen Taro)
07:50 – 2-1 – Suhonen Lauri (Harju Jyri)
18:53 – 3-1 – Hannula Teemu

II Jakso

21:52 – 4-1 – Harju Jyri (Seppä Markus)
32:46 – 4-2 – Nieminen Eetu (Lipponen Taro)
33:43 – 5-2 – PJK/2 oma maali
37:53 – 6-2 – Mattjus Joel

Kokoonpano: Kosonen Tarmo (1), Suhonen Lauri (2), Harju Jyri (3), Seppä Markus (8), Hermikoski Eero (9), Hannula Teemu (10), Salminen Jesse (11), Lepomäki Otso (12), Mattjus Joel (13), Kajasmaa Petteri (19), Liemula Jari (64)

 

Futsal Nelonen
Apassit – VehU FS/2 3-5 (0-1)

Päivämäärä: 19.11.2017
Pelipaikka: Kosken Syke –liikuntahalli

Tilastot

I Jakso

20’ – 0-1 – Törmänen Jukka

II Jakso

25’ – 0-2 – Törmänen Jukka
26’ – 0-3 – Lehtinen Erno (Laukkanen Roni)
30’ – 1-3 – Äijälä Antti (Niiranen Tomi)
32’ – 1-4 – Piskanen Tommi (Wallenius Niko)
34’ – 1-5 – Wallenius Niko (Piskanen Tommi)
38’ – 2-5 – Ilottu Lauri
40’ – 3-5 – Niiranen Tomi (Äijälä Antti)

Kokoonpano: Lappalainen Aapo (1), Matinsaari Ville (8), Lehtinen Erno (15), Jokinen Juuso (16), Laukkanen Roni (18), Kämäräinen Roope (21), Wallenius Niko (24), Törmänen Jukka (26), Piskanen Tommi (54)

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 23 marraskuun, 2017, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: