Joki levollisin mielin Akaaseen: ”Leijonan kaataminen tuttua jo nuoruusvuosilta”

Vuosi 2017 alkanut voitokkaasti

Alkuvuosi on ollut VehU:n molemmille joukkueille plusmerkkinen, ja kumpikin joukkue seilaa vuoden 2017 osalta vielä ilman tappioita. Vahva meno jatkui menneenä viikonloppuna, kun edustus haki 1-2-voiton Ilves FS Akatemiasta ja kakkosjoukkue tyrmäsi Nokian Pyryn kakkosjoukkueen 1-9.

Edustusjoukkue on 12 pelatun sarjakierroksen jälkeen Futsal Kakkosen kärjessä 27 pisteellä. Toki huomionarvoista on se, että kolmantena oleva Porin PTU on pelannut yhden ottelun vähemmän. Vihreää marssia on johtanut koko sarjan pistepörssin jaetulle kärkisijalle noussut 24 tehopisteen Teemu Hannula. Pistetehtailussa Hannulaa ovat tukeneet 17 pisteessä oleva Antti Tapola sekä 16 tehopisteen Janne Lahdenpohja ja Niko Kuhlberg.

Vastaavasti VehU/2 on 21 pisteellään puhtaassa sarjajohdossa, kun Futsal Vitosta on takana kahdeksan pelikierrosta. Joukkueen lähimmät uhkaajat ovat kaksi pistettä jäljessä oleva Tahmelan Vesa sekä 15 pisteessä oleva TPV. Loppukauden kannalta ratkaisevassa asemassa ovat VehU:n keskinäiset ottelut kumpaakin edellä mainittua joukkuetta vastaan.


Ilves FS Akatemia kaatui tiukan kamppailun päätteeksi

Edustusjoukkueen ottelut jatkuivat viime perjantaina, kun se oli tutussa Pirkkahallissa tällä kertaa poikkeuksellisesti vierasjoukkueen roolissa. Vielä ilman sarjapisteitä oleva, mutta selvästi piristynyt Ilves FS Akatemia tarjosi VehUlle lopulta äärimmäisen kovan vastuksen. Erityisesti kotijoukkueen maalivahtipeli oli läpi ottelun todella vahvalla tasolla.

VehU oli ilman maalia aina 30 peliminuutille asti ennen kuin Niko Kuhlbergin komea laukaus painui Ilveksen verkkoon yksinkertaisen kulmakuvion päätteeksi. Maalilla oli VehU:n pelaamiseen vapauttava vaikutus, sillä tästä ehti kulua ainoastaan kolme minuuttia ja Antti Tapola siirsi vieraat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Viimeisen vitosen ajan Ilves pyöritti vielä peliä viidellä kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, mutta kovin vaarallisille maalintekopaikoille se ei enää päässyt.


Edustus matkaa Joen johdolla Akaaseen

Kissaeläimistä VehU ei pääse eroon myöskään tulevana viikonloppuna, sillä otteluohjelmassa on lauantain aamupäiväpeli akaalaista Leijona Futsalin reservijoukkuetta vastaan. Petoeläimiin luokiteltavan lajin kohtaaminen ei huolestuta seuran manageriguru Heimo Jokea, jolle Leijonan kaato on tuttua puuhaa jo nuoruusvuosilta.

”Vielä kymmenen vuotta sitten Leijonan nujertaminen kuului viikonloppujeni rutiinisuoritteisiin, mutta tällä iällä lähden vastaavaan touhuun enää pelkästään futsalparkettien puolella”,  nuoruusmuisteloistaan herkistynyt Joki tunnelmoi puhelimitse.

Samaan kokoluokkaan petoeläinten kanssa kuuluva managerivelho huokuu tuttuun tyyliinsä itsevarmuutta tärkeän kamppailun alla.

”Suomen Riistakeskuksen myöntämän metsästysluvan ansiosta lähden Toijalan Monitoimitalolle levollisin mielin. Myös Futsal Kakkosessa meidän tulee pyrkiä ylläpitämään riistakantojen välistä tasapainoa”, hirvikiväärinsä kohdistusammunnoihin matkalla ollut Joki muistutti.


VehU/2 kaahasi taululle tylyt lukemat

VehU/2 sen sijaan kohtasi viime lauantain vierasottelussa Nokian Pyryn junioripainotteisen reservijoukkueen. VehU:n ensimmäinen maali näki päivänvalon Joonas Liemulan toimesta noin neljännen peliminuutin kohdalla. Tämän jälkeen ottelussa edettiin varsin tunnustelevissa merkeissä ennen kuin vierasjoukkue kuittasi jakson jälkimmäisellä kympillä itselleen neljän maalin taukojohdon.

Toisella jaksolla numeroita kaunisteltiin vielä viiden maalin verran ja loppulukemat kirjattiin näin muotoon 1-9. Omia tilastojaan vahvistivat hattutempun iskenyt Tommi Piskanen sekä kahdesti osuneet Akseli Palmu sekä Erno Lehtinen.

Joukkueen esityksissä positiivista on ollut se, että onnistujia on löytynyt jatkuvasti varsin laajalta rintamalta. Erityisen energisenä alkuvuoden peleissä on kirmannut sisäisen pistepörssin ykkösnimi, kovasta laukauksestaan tunnettu Ville Matinsaari.

Sarjan maalivahtien näkökulmasta Villen kuuma oikea jalka voidaankin tällä hetkellä nähdä Thunder King –ilotulitetta vastaavana pelotteena. Myös joukkueen valmentajavelho Arsi Piirainen on laittanut merkille uutta kevättä elävän hyökkääjän peliesitykset.

”Juuri tällä hetkellä Saaren hurja tuloskunto aiheuttaa vastustajajoukkueen pelaajille välittömän jäykkähalvauksen riskin”, vaihtoehtolääketieteen nimiin vannova Piirainen laskelmoi.

Seuraavan kerran VehU:n kakkosjoukkue on kehissä tulevana sunnuntaina, kun se isännöi kotiottelussaan Ylöjärven Ilveksen reservejä kello 19 alkaen.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 19 tammikuun, 2017, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: