VehU palasi kesätauolta futsalkentille

Vehmaisten Urheilijat aloitti parisen viikkoa sitten harjoittelun uuden valmentajansa Petteri Saukoniemen johdolla. Alkusyksyn ajan asemapaikkana on toiminut Raholan liikuntakeskus, mistä joukkue siirtyy marraskuun loppupuolella Pirkkahallin tiloihin.

Runsaasta pelaajamateriaalistaan tunnetun VehUn runko on säilynyt jälleen hyvin kasassa ja ainoana uutena pelaajana edustusjoukkueen rinkiin on toistaiseksi liittynyt viime kaudella Valkeakosken Mad Maxissa Futsal-Liigaa torjunut maalivahti Antti Härkönen. Mies saapui seuraan VehUn toisen maalivahdin Tarmo Kososen kautta. Organisaation suurmiestä manageri Heimo Jokea sen sijaan ei olla vielä harjoituksissa nähty. Viimeisimpien tietojen mukaan erityisesti kesän vilkkaimpina viikonloppuina lähinnä henkiseen ja fyysiseen palautumiseen keskittynyt Joki on kuitenkin jälleen valmis uuteen kauteen.

”Suoritan oman ensiesiintymiseni lähiaikoina. Kuten tiedetään Raholan liikuntakeskus on kylmän liikuntahallin maineessa ja alentuneesta kylmänsiedostani johtuen ympäristö ei enää ole suotuisin kaltaiselleni ikäihmiselle. Tällä viikolla ohjelmassa oli perinteinen Valkeakosken vierailu ja siitä huolimatta, että kyseessä on futsal-paikkakuntien osalta oma henkilökohtainen suosikkini, päädyin jättämään ottelun väliin. Olemme yleensä ennen varsinaista ottelua käyneet läpi managerikollegani Antti Kyttälän kanssa ajankohtaiset ja tutut aiheet, kuten kanalintujen metsästyskauden sekä riistaeläimien metsästysasetuksella säädetyt rauhoitusajat. Antin metsästyskesä on tietojeni mukaan ollut erityisen vilkas, enkä halunnut jäädä tarinoiden kohdalla paitsioon, kuten joukkueellemme kävi ensimmäisen jakson aikana”, hyvistä argumentointitaidoistaan tunnettu Joki perusteli.

Uneliaasti ensimmäisestä jaksosta huolimatta VehU onnistui vastuuvalmentajansa Petteri Saukoniemen johdolla nousemaan ensimmäisessä harjoituspelissään lopulta niukkaan 3-4 voittoon. Avausjakson ajan VehUn pelaamista leimasi hermostuneisuus ja huolimattomuus. Puoliajalla Saukoniemi kaivoi taskustaan esiin tukun erilaisia väriliituja, joilla mies piirsi joukkueelleen reitin takaisin kentälle. Jälkimmäisellä puoliajalla nähtiinkin huomattavasti organisoidumpaa pelaamista. Joukkueen maaleista vastasivat Joel Mattjus, Mika Tuuri sekä Ati Mäkelä kahdesti. Pre-season jatkuu otteluiden merkeissä tulevana keskiviikkona, kun Tamppi Areenalla vastaan asettuu ACE.

Futsal Kakkosen voi olettaa olevan alkavalla pelikaudella vielä edellisvuosia kovatasoisempi. Uusina joukkueina sarjaan ovat tulleet Ilves FS Akatemia, Ilves-Kissat sekä Kangasalan Voitto. Ensimmäisenä mainitun voi huoletta nostaa sarjan suurimmaksi ennakkosuosikiksi, sillä Ilveksen akatemiajoukkue sijoittui debyyttikaudellaan Futsal Ykkösessä hienosti toiseksi ja eteni lopulta aina liigakarsintoihin asti. Myös kaksi muuta joukkuetta ovat lajin puolella varsin rutinoituneita seuroja ja Ilves-Kissojen kohdalla on syytä muistaa myös voimassaoleva farmisopimus liigajoukkue PP-70:n kanssa.

VehUn oma urakka alkaa Futsal Kakkosen klassikoihin lukeutuvalla kamppailulla Nokian Palloseuraa vastaan lauantaina 22.10. Nokian Palloiluhalliin vieraaksi saapuva VehU on kohdannut kotijoukkueena toimivan NoPSin virallisissa otteluissa jo kahdeksan kertaa. Näistä kohtaamisista VehU on onnistunut voittamaan kuusi, mutta erityisesti viime vuosina keskinäiset ottelut ovat olleet hyvin tasaisia ja monesti vähämaalisia. Myös manageri Joki tiedostaa NoPSin vaarallisuuden. Elämässä ja futsalissa jo lähes kaiken nähnyt mies herkistyy muistellessaan edellistä vierailuaan Nokian Palloiluhallissa, jolloin Joen puoliajalla pitämän koskettavan puheen siivittämänä varmistui seuran viimeisin piirinmestaruus.

”Ottelun voi huoletta nostaa maamme lähihistorian merkittävimpiin yksittäisiin tapahtumiin. Pelipäivän lähestyessä aionkin käyttää motivointiin äärimmäisiä keinoja. Tarkoituksenani on järjestää joukkueelle nousujohteiseen performanssiin perustuva esitys, minkä käsikirjoitus pohjautuu tuohon neljänkymmenen minuutin ajanjaksoon mitä Nokian Palloiluhallissa helmikuisena lauantai-iltana paikalle saapuneelle yleisölle esitimme”, kangasnenäliinan taskustaan kaivanut Joki niiskutti.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 14 lokakuun, 2016, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: