VehU haastaa TPK:n Futsal Ykkösen karsinnassa

VehU aloittaa tulevana lauantaina kaksiosaisen karsinnan Futsal Ykköseen pelikaudelle 2016-2017, kun se matkustaa Turkuun TPK:n vieraaksi. Kolmelta Samppalinnan palloiluhallissa alkavassa ottelussa vastaan asettuvaa TPK:ta voidaan pitää ennakkotietojen pohjalta karsintojen ennakkosuosikkina. Otteluparin jälkimmäinen osaottelu pelataan heti seuraavana päivänä sunnuntaina 3.4. VehUn kotiluolassa Ylöjärven liikuntakeskuksella kello 17.00 alkaen.

Meritoitunut TPK pelasi vielä toissa kaudella peräti Futsal-Liigassa asti, mutta kyseisen kauden päätteeksi putoamiskarsintoihin joutunut joukkue luopui lopulta paikastaan ilmeisesti taloudellisista syistä. Tämän jälkeen joukkue pudotettiin Turun piirin Kakkoseen.

Kuluneella kaudella TPK taisteli pitkään nousukarsintaan oikeuttavasta ykkössijasta FC Halikon kanssa ja varmisti sarjavoiton vasta viimeisellä kierroksella kotiottelussaan Someron Voiman reservijoukkuetta vastaan. TPK:n ratkaisijarintamaa voidaan pitää Turun seudun muita joukkueita laajempana, sillä vähintään 20 tehopisteen miehiä joukkueesta löytyi peräti neljä: Kari-Pekka Koivunen, Eemeli Laaksonen, Joonas Manzo ja Hans-Emil Honkasalo.

samppalinnaTurun Samppalinnan pelialusta lukeutuu Suomen pihkaisimpiin.

VehUlla on Futsal Ykkösen nousukarsinnoista aiempaa historiaa muutaman vuoden takaa, kun se myös pelikaudella 2013-2014 eteni Tampere-Satakunta Kakkosen voittajana vastaavaan tilanteeseen. Tuolloin vastustajaksi valikoitui tämän kauden päätteeksi Futsal Ykkösestä pudonnut joensuulainen SC Riverball, joka osoittautui lopulta paremmaksi kaksiosaisen karsinnan jälkimmäisessä ottelussa Joensuu Areenalla.

Karsintoihin valmistautumisen osalta VehU lienee tällä hetkellä aikataulussa. Joukkue suoritti viime viikonloppuna perinteisen, kolmipäiväisen merikiertueen, jonka päällimmäisenä tarkoituksena olikin lähinnä yhteishengen lataaminen pelikauden tärkeimpiin koitoksiin.

Tämän tavoitteen osalta VehUlle voi antaa kiitettävän arvosanan, sillä yksikään pelaaja ei loukkaantunut saati nukkunut. Myös äänenkäytön taso pysyi koko matkan ajan sinfoniaorkesterin soittoa vastaavalla 110 desibelin voimakkuudella.

Kuluvalla viikolla joukkueella on edessä paluu Pirkkahalliin joukkueharjoitusten pariin. Kotinsa palovakuutuskirjaa lukemasta tavoitettu palloilusuuruus manageri Joki suostui keskeytetystä lukuhetkestä huolimatta tiivistämään VehUn valmistautumisen pääperiaatteet.

”Monien erilaisten variaatioiden miehenä en mielelläni puhu taktiikastamme. Lauantain osalta voin kuitenkin paljastaa sen verran, että Suomen tämän hetken johtavana lajiteoreetikkona tunnettu huoltajamme Joonas Nuutinen asettaa torstain valmistavissa harjoituksissa joukkueemme Hindenburg-linjan muodostelmaan. Joonaksen myötä palloton pelaamisemme saa Samppalinnassa aivan uuden säväyksen”, lukulasejaan samalla putsannut Joki povasi.

Näillä näkymin VehU lähtee karsintojen molempiin otteluihin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Alustavien tietojen mukaan sivussa on ainoastaan Saudi-Arabiaan matkustava, kovaa menevä Niko Kuhlberg. Jälkimmäiseen ratkaisevaan karsintaotteluun VehU saa lisäsytykettä myös siitä tosiseikasta, että joukkueen kapteenistoon kuuluva seuralegenda Teemu Hannula pelaa tuolloin sadannen virallisen ottelunsa VehUn vihreässä pelipaidassa. Erilaisten henkisten seikkojen merkitystä korostaa myös Koillis-Hatanpään koleerikko, manageri Joki.

”Kun puhutaan kakkosdivarifutsalin kaltaisesta huippu-urheilusta, valmennustoiminnan tärkein tehtävä on valmennettavan persoonallisuuden kokonaisvaltainen kehittäminen ja hyvinvoinnin turvaaminen. Itse olen jo vuosien ajan pyrkinyt kiinnittämään huomiota erityisesti jälkimmäiseen kohtaan. Jotta pääsisimme tähän tavoitteeseen, olen laatinut joukkueelle muutamia loppuviikolle kohdistuvia toimenpiteitä, kuten kolmen päivän pituisen ulkonaliikkumiskiellon, iltakymmenen uutisiin ajoittuvan tarkistuspuhelukierroksen sekä itse noudattamani oikeaoppisen lautasmallin”, hypnoottisluonteiseen transsiin itsensä ja joukkueensa karsintojen alla lietsonut Joki sammalsi.

zzzeventSunnuntain kotimatsista VehU karhuaa katsojilta 4 euron sisäänpääsymaksun kauden jatkumisesta johtuvia ylimääräisiä kuluja peittääkseen.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 29 maaliskuun, 2016, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: