Piirainen jaoston pikkujouluista: ”Uhka ja mahdollisuus”

Vehmaisten Urheilijoiden molemmat joukkueet esiintyvät jälleen tulevana viikonloppuna Ylöjärven liikuntakeskuksen matolla. Lauantaina on vuorossa edustusjoukkueen viimeinen kotipeli ennen joulutaukoa, kun VehUn vieraaksi saapuu sarjassa neljäntenä oleva Tampere-Satakunta Kakkosen kestomenestyjä, Porin PTU. Heti sunnuntaina samaisella kentällä nähdään Arsi Piiraisen ja Teemu Hannulan käskyttämä VehU FS /2.

Myös otteluiden välissä on tarjolla ohjelmaa, sillä seuran isähahmoksi jo pidemmän aikaa mielletty manageri Heimo Joki on kutsunut joukkueet koolle futsaljaoston yhteisiin glögipikkujouluihin. Horjuvista askelista tutun ranskalaisen faux pas -ilmiön suurimpana uhmaajana tunnettu viihteen moniottelija tavoitettiin pikkujoulujen alla kesken Raittiuden ystävät –yhdistyksen vuosikokouksen. Kiireellisiä kokousaikoja viimeiseen asti tunnollisesti noudattava Joki suostui avaamaan tulevaa juhlaperinnettä muutamin sanakääntein.

”Roolini kautta olen tietenkin velvoitettu näyttämään esimerkkiä myös hyvästä pikkujoulukäyttäytymisestä. Huoltaja Joonas Nuutisen viime viikolla antaman päiväkäskyn lisäksi on aika palauttaa mieleen myös muutamia käytännön ohjeita, joita tulisi huomioida pikkujoulujen ollessa kyseessä. Erilaisten virvokkeiden tilaaminen tulee aina tapahtua turhaa melua ja huitomista välttäen. Jos tilaaja itse ei pysty tällaisesta tilanteesta suoriutumaan, voivat hänen pöytäseurueeseensa kuuluvat sen suorittaa tai siinä avustaa. Tilaisuudesta poistumisen tulisi tapahtua omin voimin ja juhlijan olisi kyettävä ottamaan mukaan kaikki omat varusteensa. Vieraat esineet on kohteliasta palauttaa viimeistään viikon kuluttua juhlista”, aristokraattisella käytösetiketillään jo vuosia ihastuttanut Joki opasti.

Lauantaina VehUn vieraaksi saapuva PTU on kerännyt alkukauden kahdeksasta pelistä yhteensä neljätoista sarjapistettä. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi paikallispelissä Musan Salaman reservijoukkueen lukemin 7-2. PTU:n tehokkain yksittäinen pelaaja on ollut tehot 9+5 merkkauttanut Kalle Grönlund, joka löytyy sarjan pistepörssin kolmannelta sijalta.

VehU on kohdannut PTU:n viimeksi edellisellä Tampere-Satakunta Kakkosen pelikaudella 2013-2014. Molemmat kohtaamiset olivat tuolloin tasaväkisiä, mutta kääntyivät lopulta VehUn eduksi. Myös lauantaina edessä tulee olemaan haastava ottelu, eikä vähiten poissaolijoiden vuoksi. Sivussa ovat varmuudella Eero Hermikoski, Janne Lahdenpohja sekä Markus Seppä.

Edustusjoukkueen ohella VehUn kakkosjoukkue pelaa isoista panoksista. Sunnuntaina Ylöjärven liikuntakeskuksella pelattavassa Vitosen turnauksessa vastassa ovat sarjan kärkipaikkaa tavoittelevat Dynamo United sekä Urjalan Palloseura, joita voidaan pitää ennakkoon kenties jopa sarjan kovimpina joukkueina. VehU/2:n päämiehenä toimiva Arsi Piirainen ei ole kuitenkaan huolissaan. Kotitalonsa eteispeilin edestä roomalaisen tervehdyksen ääreltä tavoitetun Piiraisen mukaan VehUn supersunnuntain ainoa tulostavoite on vaikeista lähtökohdista huolimatta täydet kuusi sarjapistettä.

”Pikkujoulut ovat joukkueellemme samanaikaisesti sekä uhka että mahdollisuus. Minkä yö tuo, sen aamu vie”, VehUn tulevaa viikonloppua suomalaisen paimenrunouden keinoin tulkinnut Piirainen muotoili.

VehUn tulevan viikonlopun ottelut Ylöjärven liikuntakeskuksessa:
Lauantaina 19.12. kello 16.45 alkaen VehU FS – PTU
Sunnuntaina  20.12. kello 12.40 VehU FS/2 – UrPS 
Sunnuntaina  20.12. kello 15.55 Dynamo United – VehU FS/2

 

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 18 joulukuun, 2015, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: