VehU ja WFT vastakkain Koskissa

VehUlla on lauantaina edessään matka Valkeakoskelle, jossa vastaan asettuu WFT.  Koskilaiset löytyvät sarjasta VehUn takaa toiselta sijalta, joten kyseessä on viime lauantain NoPS-pelin tapaan kärkikamppailu. Pikkujoulukiireistä Heimo Jokea ei perjantai-iltana tavoitettu, mutta VehUn arvostettu huoltaja Joonas Nuutinen suostui ilomielin perkaamaan WFT-ottelun ennakkoasetelmia.

Joonas, olet seurannut Futsal Kakkosta herkeämättä jo vuosia, millaisena vastustajana näet WFT:n?

”WFT on ACE:n ohella sarjan futsalmaisinta futsalia pelaava joukkue, eli koskilaiset eivät roiski palloa ja erikoistilannevariaatioita heiltä löytyy laajemmin sarjan muihin joukkueisiin verrattuna. Varsinkin kotonaan WFT ei juuri pisteitä tiputtele, tällä kaudella joukkue on voittanut kaikki neljä kotipeliään yhteismaalierolla 30-11. Joukkueiden väliset kaksi aiempaa sarjapeliä Koskissa ovat päättyneet 4-4 ja 6-6, joten maaleja lienee luvassa lauantainakin. VehUlla on muutamia poissaoloja, mutta laajan rosterin ansiosta maakuntamatkalle marssitetaan jälleen täysi pöytäkirja.”

 Tunnet WFT:n joukkueen lähes yhtä hyvin kuin omasi. Ketkä ovat tällä kaudella olleet WFT:n vaarallisimpia yksilöitä?

”Tässä kohtaa nostan esiin tutut nimet, eli Janne Heikkilä ja Juuso Ollikainen, joista molemmista on koitunut harmia VehUlle aiemmissa kamppailuissa. Heikkilä on hanakka nousemaan pohjalta maalintekosektorille, kun pallo on ensin pelattu targetin jalkaan. Ollikaisen kausi puolestaan on ollut tähän mennessä vahvan nousujohteinen.”

Olet viime päivinä keskittynyt tutkimaan WFT:n aiempien otteluiden maalikoosteita. Mitä videoilta voi päätellä?

”Pääasiallinen havaintoni on, että maalikoosteita kuvatessa käytetty kameranjalusta vaikuttaa jäykältä, sillä se ei käänny kunnolla. Tästä syystä maalien taltioiminen videolle on osoittautunut verrattain hankalaksi. Todennäköisesti kyseessä oleva malli on Canonin DX3, sillä ylijäykkyys kuuluu tämän jalustan tyyppivikoihin. Huoltolaukustani löytyvällä lukkosulalla ongelma saadaan kuitenkin tarvittaessa pois päiväjärjestyksestä jo ennen ottelun alkua.”

Oma alkukautesi on ollut hivenen ailahteleva, sillä et ole kerinnyt aivan jokaiseen peliin. Mitä on tiiviin elämänrytmisi taustalla?

”Suoritan parhaillaan kaksijakoista elämäntaparemonttia, joka on pitänyt minut kiireisenä. Käytännössä kyse on siitä, että kun ohjelmaani on toiselle päivälle merkitty hiilihydraattilisäkkeen annoskoon nostaminen, on toisen päivän ohjelmassa ravinnon kuitupitoisuuden minimointi. Teknisiltä vaatimuksilta puhumme keskitason ohjelmasta. Edistymisen myötä päivittäistä annoskokoa tulisi kuitenkin kasvattaa mahdollisuuksien mukaan. Valkoinen leipä ja pulla, sokeriset ruuat sekä spagetti ja pasta, siinä omat tärppini sopiviin perusliikkeisiin aloitteleville remontoitsijoille. Korkean intensiteetin pakkosyönnit tulisi jättää vähemmälle, ja treenin tulisi koostua kovista suorista sarjoista.”

Olet suuri liharuokien ystävä, ja joukkueen keskuudessa sinut tunnetaan siviilipersoonasi lisäksi myös alter egosi Lihamestarin kautta. Onko ruokalistallasi tänään kebakkoa, naudan potkaa vai kenties mureketta?

”Kebakon kohdalla puhumme valmisruuasta, joten sitä en edes vaivaudu kommentoimaan. Mureke puolestaan kuuluu lapsiperheiden kestosuosikkeihin,  jolloin myös kattaus luonnollisesti kärsii. Valintani on näin ollen kaksitoista tuntia haudutettu naudanpotka.”

Joukkueen saunailloissa olet toistuvasti tuonut esiin huolesi Suomen lihatuotannon omavaraisuuden heikentyneestä tilasta. Minkälaisia toimenpiteitä edellyttää mielestäsi maamme riistakantojen kestävä hyödyntäminen?

”Jos ajatellaan puhtaasti eläinpopulaatioiden luontaisia vaihteluita, niin lienee vähintäänkin selvää, että alalla on vielä paljon työtä tekemättä. Seuranta-aineistojen ja uusimman populaatiodynamiikan yhdistäminen mahdollistaa kuitenkin myös entistä laajemman tarkastelun. Viimeisenä haluan nostaa esille muutaman kiintoisan ongelmakohdan, kuten metsäkanalintukantojen aikaisemmin säännölliset, sykliset vaihtelut, ja säännönmukaisuuden katoamisen 1990-luvulla.”

Vielä loppuun jouluinen kysymys, kun tähän aikaan vuodesta vietetään niin sanottua pikkujouluaikaa. Minkälaisen päiväkäskyn haluat antaa joukkueesi pelaajille pikkujouluja ajatellen?

”Neuvoni on yksinkertainen, sillä olen soveltanut sitä myös omaan elämääni. Tavallisen juhlijan kohdalla voi hyvänä perussääntönä pitää sitä, että promillet pidetään alhaalla ja vetoketju ylhäällä. Tällä prinsiipillä pärjää jo pitkälle.”

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 11 joulukuun, 2015, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: