VehUn ottelusuma alkaa perjantaina

Kaksi edellistä viikonloppua huilannut Vehmaisten Urheilijat jatkaa pelejään tämän viikon perjantaina, kun se matkustaa Porin Urheilutalolle kello 19.30 alkavaan otteluun Pori Futsalin vieraaksi. Näyttämö on joukkueelle jo entuudestaan tuttu, sillä myös viime kaudella VehU vieraili kyseisessä hallissa Tampere-Satakunta Kakkosessa pelaavan PTU:n vieraana.

Kauan ei joukkue kuitenkaan ehdi hengähtämään, sillä heti sunnuntaina edessä on kotiottelu paikallispelihengessä PJK:ta vastaan Ylöjärven liikuntakeskuksessa. Myös ensi viikon tiistaina pelataan kotimaisemissa, kun VehU saa Pirkkahalliin vieraakseen FC Rauman. Härkäviikon päättää perjantaina odottava Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu joutsenolaista Kultsu FC:tä vastaan. Kahden viikon pelaamattomuuden voisi äkkiseltään olettaa olevan ensimmäistä kauttaan Futsal Ykkösessä pelaavalle VehUlle jonkinasteinen haaste, mutta kaiken nähnyttä manageri Heimo Jokea moinen yksityiskohta ei otteluruuhkan alla huolestuta. Kaupunginkirjasto Metson sotahistoriaa käsittelevästä salista tavoitettiin aamuvarhaisella työtehoa puhkuva lajipiirien monitoimikone.

”Ajankäytön ruumiillistumana ymmärsin heti, että tauko on käytettävä niin tehokkaasti hyödyksi kuin vain mahdollista. Vietin muutaman päivän sopimukseni lakisääteisestä hermolomasta Unkarin Budapestissä, jossa matkan tarkoituksena oli tutustua lähemmin Saksan liittokanslerin Otto Von Bismarckin aikoinaan suunnittelemaan Saksan ja Itävalta-Unkarin sotilasliittoon. Kyseinen järjestelmä on edelleen lähellä sydäntäni, ja yritänkin parhaillaan selvitellä mahdollisuuksia avata vastaavaa liittoa muutaman Futsal Ykkösen joukkueen kesken”, sotilaallisen liittoutumisen lainalaisuudet tunteva Joki kuiskasi.

Tiivistahtiseen otteluralliin VehU pääsee lähtemään historiallinen ensimmäinen Futsal Ykkösestä saavutettu voitto alla. Taukoa edeltävässä ottelussa Lapualle suunnatulta ryöstöretkeltä saaliina oli komea 2-6–vierasvoitto. Kolmen sarjapisteen pääarkkitehteinä toimivat kahdesti osuneet sisäisen pistepörssin kärkinimi Teemu Hannula sekä Lapualla legendaarisen suomirockyhtye Dingon 1980-luvun suosiossa ponnahtaneen termin Dingomanian uudelleen ”Atimanian” muodossa käynnistänyt tulevaisuuden nimi Ati Mäkelä.

VehUn alkava urakka ei ole helpoimmasta mahdollisesta päästä. Perjantaina kotijoukkueena toimiva Pori Futsal löytyy kuuden pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukon seitsemänneltä sijalta, ottelun vähemmän tahkonnut PJK on kymmenellä pisteellään viidentenä ja viime kaudella vielä Futsal-Liigaa pelannut FC Rauma yhden sijoituksen edellistä ylempänä neljäntenä. Myös perjantain cup-vastustaja Kultsu FC on varmasti vaarallinen joukkue. Jalkapallon puolella Kultsu nimittäin pelaa Kakkosen itälohkossa, mitä voidaan hyvällä syyllä pitää kovana saavutuksena.

Vastustajajoukkueiden vaarallisista yksilöistä esille voi nostaa sarjan pistepörssin kakkospaikalta löytyvän FC Rauman Jere Kyrkön sekä yhden pisteen vähemmän kirjauttaneen Niila Asunmaan. PJK:n ja Pori Futsalin ratkaisijarintama on alkukauden aikana ollut hieman tasaisempi, mutta ensin mainitun kohdalla voi ylös kirjoittaa kokeneiden Antti-Petteri Mäkisen ja Miikka Mörön nimet. Porilaisten tehokkaimpana on sen sijaan kunnostautunut viiteen tehopisteeseen yltänyt Tommi Järvinen.

”Tällaisen ottelurypistyksen osuessa kohdalle on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota pelaajien palautumiseen ja yleiseen hyvinvointiin, mistä johtuen jaamme muutamalle yksilölle henkilökohtaiset elämäntapaohjeet edessä olevaa koetusta varten. Univelkaiselle hyökkääjällemme Matias Riikoselle olen laatinut koko arkiviikon kattavat kotiintuloajat, huoltaja Joonas Nuutiselle määräsin varhaislapsuudesta tutun viikkorahakäytännön ja mietiskelijänä tunnetun Antti Tapolan kohdalla olen katsonut parhaaksi menettelytavaksi Tampereen seurakuntayhtymän järjestämän pyhäkoulun”, pelaajien valmentajana yleisesti tunnettu Joki paljasti.

Tervetuloa todistamaan VehUn kahden kotiottelun putkea, kun sunnuntaina väännetään Ylöjärven liikuntakeskuksella kello 18:00 alkaen ja heti tiistaina Pirkkahallissa iltakahdeksalta alkavassa kamppailussa.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 20 marraskuun, 2014, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: