Loiske saapuu vieraaksi kotiavaukseen

Viime viikonloppuna historiallisen ensimmäisen Futsal Ykkösen sarjaottelunsa pelannut Vehmaisten Urheilijat jatkaa pelejään heti tulevana sunnuntaina, kun kauden ensimmäiseen kotiotteluun Ylöjärven liikuntakeskukselle saapuu vieraaksi Sääksjärven Loiske. Viimeiset vuodet Futsal-Liigaa ja Ykköstä tahkonnut Loiske on joukkueiden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa selvääkin selvempi ennakkosuosikki. Viime kautensa nousukarsintoihin päättäneet sääksjärveläiset sijoittuivat sarjassa kolmanneksi heti nousijoiden PP-70:n ja PS Villan jälkeen.

Loiskeen riveistä löytyy useita jo vuosikaudet Ykkösen pistepörssiä hallinneita pelaajia, joista nimeltä voidaan mainita kapteeni Markus Sairiala ja Järvisten vikkelä veljespari. Myös hyvästä liikkeestään ja vasemman jalan vedoistaan elävä Yasar Elbeller lukeutuu pelaajiin, joiden vartiointi ei saa sunnuntaina pettää.

VehUn tavoite alkavalla kaudella on kokenutta vastustajaa huomattavasti vaatimattomampi, sillä joukkue pyrkii ensisijaisesti uusimaan sarjapaikkansa. Koko Tampere-Satakunta Futsal Kakkosen pistepörssin viime kaudella voittanutta Jyri Leinosta ei Kuopioon muuton vuoksi kokoonpanossa valitettavasti nähdä, mutta muilta osin pelaajarunko on pysynyt kasassa, minkä lisäksi VehU on hankkinut pelaajamarkkinoilta kuusi täysin uutta nimeä. Hallilassa sijaitsevan synnyinkotinsa takapihalta lähtevän luontopolun varrelta marjastamasta tavoitetun managerilegenda Heimo Joen mukaan joukkueessa vallitseekin tällä hetkellä suorastaan euforinen ilmapiiri.

”Olen joutunut tällä viikolla korottamaan ääntäni ainoastaan kerran ja sekin tapahtui keskiviikon harjoituksissa, kun päätin tervehtiä joukkuettani serenadilla. Kuten kaikki toivottavasti tietävät, tunnetuin paikka tällaisen taidemusiikin muodon esittämiseen on parvekkeen alla. Kaltaiseni vahvalla auktoriteetillä siunattu musikantti ei esitykseen kuitenkaan moista estradia tarvitse, vaan Hervannan vapaa-aikatalon ahdas pukuhuone riittää mainiosti”, kulttuuriharrastuksistaan tunnettu Joki virkkoi.

Myös joukkueen ikinuori huoltaja Joonas Nuutinen tunnetaan musikaalisena miehenä, ja Joki onkin löytänyt aisaparistaan hengenheimolaisen pikkutunneille asti venyviin kahvipöytäkeskusteluihin, joissa puheenaiheet vaihtelevat aina futsalin kulmapotkukuvioista eurooppalaisen nykymusiikin tilaan.

”Joonas on viime viikot harjoitellut kovaa, ja hän on luvannut vastata musikaaliseen kutsuhuutooni omalla Concerto grossollaan, jonka tulemme todennäköisesti kuulemaan sunnuntain ottelun puoliajalla. Näen Joonaksessa paljon samoja piirteitä kuin nuoressa Antonio Vivaldissa”, kohtelias Joki muotoili.

loiskeriveriBurn outin rajoilla kaudesta toiseen häilyvä Heimo Joki on viihtynyt viime päivät YouTubessa Loiskeen ottelukoosteiden äärellä.

Uusista pelaajista kentällä nähdään jo sunnuntain sarja-avauksessa pelanneet, suuren potentiaalin omaavat nuorukaiset Ati Mäkelä ja Rasmus Thomassen. Debyytti sen sijaan on edessä jalkapallon puolella FC Tigersia edustavalla Niko Kuhlbergillä. Ensiesiintymisensä VehUn vihreässä paidassa tekee myös seuran kaikkien aikojen nimekkäin pelaajahankinta, useita Suomen mestaruuksia voittanut Jaakko Laitinen. Meritoituneen Laitisen lisäksi manageri Joki odottaa vahvaa panosta sarja-avauksessa peräti kolme maalia tekaisseelta, hyvävireiseltä Jyri Harjulta.

”Jyrin kohdalla kysymyksessä oli vasta ranskalainen alkusoitto”, suojattinsa kyvyt tunteva Joki myhäili parransänkensä takaa.

Iän karttuessa lievästä vaitonaisuudestaan moitteita kerännyt Joki suostui tällä kertaa avaamaan myös joukkueensa pelillisiä suuntaviivoja.

”Olemme käyttäneet kuluvan viikon harjoitukset uuden pelitavan sisäänajoon. En ole ollut erityisen tyytyväinen alakolmiopeliimme, joten tällä viikolla meidän olisi joukkueena tarkoitus siirtyä modernimpaan, Preussin kuninkaan Fredrik Suuren 1700-luvun puolivälissä kehittämään viistorintamahyökkäykseen. Kyseisellä taktiikalla saavutetut tulokset esimerkiksi Itävallan perimyssodassa ovat osittain siirrettävissä Futsal Ykkösen normaaliin sarjaotteluun”, lievästä unenpuutteesta kärsinyt Joki täsmensi.

VehUn kauden ensimmäinen kotiottelu Ylöjärven liikuntakeskuksessa sunnuntaina kello 18.00 alkaen, tervetuloa!

Ottelun Facebook-event!

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 16 lokakuun, 2014, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: