Joensuun Riverball ja VehU karsivat paikasta Ykköseen

Alun perin Kakkosen sarjapaikkaa säilyttämään lähteneen VehUn kausi huipentuu tulevina viikonloppuina, kun edessä ovat Futsal Ykkösen nousukarsinnat. Avausosa joensuulaista SC Riverballia vastaan pelataan sunnuntaina kello 19.00 Tampereen Pirkkahallissa. StynttyChannel lähettää ottelun suorana lähetyksenä YouTubessa.

VehUn vastustaja SC Riverball on Joensuussa vuonna 2006 perustettu jalkapallo- ja futsalseura, joka lienee joillekin tuttu muutaman vuoden takaa Veikkauksen pelikohteista, kun joukkue vielä tahkosi jalkapallon puolella Kakkosen itälohkoa. Tunnetuin Riverballia edustanut pelaaja on nykyään HIFK:n maalilla palloja liimaileva YouTube-jonglööri Lassi Hurskainen.

Futsalissa joensuulaiset karsivat Ykkösen paikasta jo viime vuonna, mutta tuolloin Tampereen PP-70 osoittautui liian kovaksi palaksi yhteismaalein 16-7. Kotipelinsä Riverball tosin hävisi viime hetken maalilla vain 7-8, mitä voi pitää erittäin hyvänä tuloksena, sillä nousun jälkeen PP-70 eteni Ykkösessä murskalukemin voitosta voittoon ja nousi lopulta Futsal-liigaan.

riverpooooolSinisissä pelaava Riverball voitti tällä kaudella oman sarjansa toista kertaa putkeen. (Kuva: YouTube)

Google-scouttaamisen pioneeriksikin tituuleerattu VehUn kakkosvalmentaja Arsi Piiras nostaa Riverballin vaarallisimmiksi pelaajiksi Sammy Pylkin, Markus Ihalaisen ja Maru Grönroosin, joista varsinkin ensimmäinen on viime kausina löytänyt maaliverkkojen koordinaatit kiitettävällä prosentilla.

Tulivoimaa ja desibelejä löytyy myös Riverballin taustaosastolta, sillä epämääräisten palstahuhujen mukaan joukkueen kovaääninen, taivaansininen-chanttia repeatilla joikaava äärikannattaja on saapumassa joukkueen mukana Tampereelle. Kiihkeän fanin lisäksi maininnan ansaitsee myös Riverballin laaja sponsoriosasto, sillä joukkueen kotisivujen mukaan joensuulaisilta löytyy yhteistyökumppaneita enemmän kuin VehUlta pelaajia.

Eräänlaista jokipalloa pelaa sunnuntaina myös vihreävalkoinen kotijoukkue, sillä VehUn diktaattorimainen päävalmentajavelho Heimo ”Huima” Joki on jo vuosien ajan maalaillut siveltimellään joukkueen pelilliset suuntaviivat. Teräksisestä keskittymisestään tunnettu Joki on paiskinut koko alkuviikon rajusti töitä porautuakseen sisään joensuulaiseen mielenmaisemaan. Apuna projektissa Joella on ollut joukkueen huoltomestari ja vaihtoehtoisen mentaalivalmennuksen uranuurtaja Joonas Nuutinen. Kaksikko tavoitettiin perjantai-iltana Tampereen Cine Atlaasta katsomasta Joensuuhun sijoittuvaa Kulman Pallo -elokuvaa. Nuutisen mukaan päävalmentajan valmistautuminen sunnuntain peliin on sujunut nousujohteisissa merkeissä.

”Alkuviikosta kohtasimme suuria ongelmia, sillä edes Neljän Ruusun alkuvuosien tuotanto tai Markku Pölösen kulttielokuva Kivenpyörittäjän kylä eivät laukaisseet Joessa minkäänlaisia itäsuomalaishenkisiä reaktioita. Odotettu läpimurto tapahtui vasta torstain vastaisena yönä, kun päävalmentaja vajosi hypomaaniseen tilaan tuijotettuaan toistakymmentä tuntia putkeen Ilosaarirockin vanhoja keikkatallenteita 1980-luvulta. Tällä hetkellä tilanne näyttää valoisalta, sillä transsi on edelleen päällä ja Joki tuntee itsensä joensuulaisemmaksi kuin moni kaupungissa jo vuosikymmeniä asunut”, väkeviä näyttöjä projektiosaamisestaan antanut Nuutinen sopersi.

VehUn pelaajatilanne sunnuntain ottelua silmällä pitäen on kohtalaisen hyvä, ja näillä näkymin kotijoukkue talsii parketille maalivahdin ja kymmenen kenttäpelaajan voimin. Nasta-pelin kokoonpanoon verrattuna muutoksia on kaksi, sillä esteiden takia sivussa ottelusta ovat Arttu Partanen ja Joni Vihreävuori. Heidän paikkansa sunnuntaina ottavat tuoreina miehinä Antti Tapola ja Otso Lepomäki.

Mukana kokoonpanossa on myös joukkueen pistepörssin ylivoimaisesti voittanut Jyri Leinonen, jonka ehdittiin jo luulla joutuneen pelikieltoon Nasta-ottelussa saadun kauden neljännen keltaisen kortin ansiosta. VehUn onneksi yksittäisistä keltaisista korteista tulevat pelikiellot eivät kuitenkaan päde karsintapeleissä, koska vastaava korttisääntö ei ole käytössä Itä- ja Keski-Suomen piirien Futsal Kakkosessa.

VehU FS – SC Riverball sunnuntaina kello 19.00 Pirkkahallissa.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 14 maaliskuun, 2014, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: