VehU haastaa Ryhdin kärkikamppailussa

VehU pelaa kauden 13:nnen ottelunsa huomenna lauantaina, kun se kohtaa Ylöjärven liikuntakeskuksessa pelattavassa kärkikamppailussa Ykkösestä täksi kaudeksi Tampere-Satakunta Kakkoseen pudonneen Ylöjärven Ryhdin. Tärkeästä ottelusta huolimatta VehUn lähtökohdat tulevaan koitokseen eivät valitettavasti ole lähellekään parhaimmat mahdolliset. Loukkaantumisten vuoksi koko loppukauden huilaavien puolustajien lisäksi myös muutama tärkeä hyökkääjä on erinäköisten syiden vuoksi sivussa, joten tiedossa on näin ollen selkeä haastajan asema.

Futsalin alasarjoissa jo kaiken nähnyttä manageriguru Heimo Jokea haastajan rooli ei kuitenkaan ottelun alla huoleta. Kaupunginkirjasto Metson sotahistoriaa käsittelevältä osastolta hiiviskelemästä tavoitettu Joki suostui lopulta antamaan uskolliseen tyyliinsä myös oman lausuntonsa.

”Aina luotettava huoltajamme Joonas Nuutinen neuvottelee parhaillaan Ryhdin johtokunnan kanssa Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välisen vuoden 1968 ydinsulkusopimuksen hengessä. Kysymyksessä ovat siis futsalin strategisten ydinaseiden eli targethyökkääjien käytön vähentämiseen tähtäävät neuvottelut. Olemme omalta osaltamme jo sitoutuneet sopimukseen pitämällä oman ydinkärkemme Jyri Harjun Jyväskylässä sijaitsevassa sotilastukikohdassa koko ottelun ajan”,  jännittyneessä tilassa ollut Joki kuiskasi.

Ottelua isännöivä ja vielä ennen viime viikonloppua sarjaa johtanut Ylöjärven Ryhti on ollut läpi kauden vakuuttavassa iskussa. 12:sta pelaamastaan ottelusta yhdeksän voittoa ja 27 sarjapistettä saalistanut joukkue kaatoi Raholan jääkellarissa pelatussa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa VehUn niukasti lukemin 3-4. Ratkaisijarintama on ollut Ryhdillä poikkeuksellisen laaja. Sisäisen pistepörssin kärkinimi on tehot 8+6 kirjauttanut Samuli Salminen, jonka jälkeen löytyvät yhdeksän tehopisteen Antti Kalliala sekä Miika Saarenrinne.

ryhtivehuKauden aiemmassa kohtaamisessa Ryhti kellisti VehUn 3-4, kun Mika Nieminen osui ajassa 39.29.

Viime perjantaina tutun kilpakumppaninsa Valkeakosken WFT:n viimein voittanut VehU pääsee lähtemään otteluun neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Sarjan kärkipaikkaa tällä hetkellä hallussaan pitävä joukkue on kerännyt yhteensä 28 sarjapistettä, kun vielä kuusi kierrosta on pelaamatta. Joukkue on iskenyt sarjassa eniten maaleja, kun tolppien väliin on osuttu tähän mennessä peräti 70 kertaa. Näistä maaleista syntyneet tehopisteet ovat jakautuneet 14 pelaajalle. Sisäisen pistepörssin kärkipaikalla jatkaa erinomaista kautta pelaava ja puolustajan tontilta 19 tehopistettä kerännyt Jyri Leinonen.

Tasapuolisen tuomarityöskentelyn nimeen vannovaa manageri Jokea huolettaa VehUn pienoisten kokoonpanohuolien sijaan enemmänkin tulevan ottelun erotuomaritoiminta, johon Rovaniemen iso mies aikoo kohdentaa erityistä huomiota.

”Olen pyrkinyt järjestämään asiat siten, että tulevana lauantaina pelaamme kumuloituvien virheiden sijaan minulle itselleni sotilas- ja poliisioperaatioista tutulla Rules Of Engagement -säännöstöllä. Sen tulkinnat ovat usein huomattavasti selkeämpiä, vaikka toki poikkeuksiakin mahtuu. Itsenäisyyspäivän mellakat Sorsapuistossa ja VehUn vuoden 2010 tappio Janakkalan Exodukselle ovat hyviä esimerkkejä tyypillisistä ROE-virheistä”, asiaan tarkasti perehtynyt Joki valaisi.

Ylöjärven Ryhdin ja Vehmaisten Urheilijoiden välinen mittelö pelataan lauantaina Ylöjärven liikuntakeskuksessa kello 18.00 alkaen.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 24 tammikuun, 2014, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: