Sarjakolmonen WFT saapuu VehUn vieraaksi

Noin viikko sitten arvokkaan vierasvoiton Tamppi Areenalta hakenut VehU jatkaa pelejään jälleen huomenna, kun Raholan liikuntakeskuksen matolla vierailee Valkeakosken WFT. Kauden aiemmassa, Valkeakoskella pelatussa ottelussa joukkueet tasasivat sarjapisteet lukemin 6-6. Tuossakaan ottelussa VehU ei rikkonut kauden mittaan jo hyvinkin tutuksi tullutta kaavaa vaan päästi koskilaiset ensimmäisen kahden peliminuutin aikana suosiolliseen 2-0-johtoon. Joukkue kiri kuitenkin lopulta hienosti tasoihin Jukka Törmäsen kahdella sekä Jyri Harjun, Aleksi Haaramäen, Teemu Hannulan ja Tomi Vikmanin osumilla. Pirkanmaan johtavan palloilumanagerin Heimo Joen mukaan ottelun tärkeys ei näy joukkueen tavanomaisessa valmistautumisjaksossa.

”Jatkamme toimiviksi havaituilla metodeillani. Vanhan koulukunnan miehenä en ole koskaan syttynyt nykyaikaisille otteluista laadituille koostevideoille. Sen sijaan katsoimme keskiviikon harjoituksissa koko joukkueen voimin Avara luonto -dokumenttisarjan ensimmäisen tuotantokauden. Aion soveltaa perjantain hyökkäyspelivariaatiomme hyvin pitkälti siitä. Huomenna sitten enää vain suoritamme palauttavan oheisharjoituksen eli kuuntelemme Iskelmä Rovaniemen paikallissäälähetyksen”, koskilaisen Pub Dantton’sin kulmapöydästä tarkkailumatkalta tavoitettu Joki tarkensi.

Alkukaudella hitaasti lämmennyt WFT on sittemmin löytänyt hurjan pelivireen. Jo ennakkoarvioissa sarjan kärkikastiin povattu nousijajoukkue on voittanut viisi viimeisintä otteluaan ja löytyy sarjataulukosta heti VehUn alapuolelta. Koskilaiset ovat saalistaneet 11 ottelusta 20 sarjapistettä. Joukkueesta löytyykin useita ratkaisuvalmiita pelaajia, mutta tähän mennessä tehokkaimpina ovat häärineet 15 tehopistettä keränneet Mikko Heritty sekä teräviä nousuja tekevä Janne Heikkilä. VehUa vastaan uusi nimi kokoonpanossa on viime kaudella Uudenmaan Kolmosta Riihimäen Palloseurassa pelannut Farzad Sharifi.

Vierasjoukkueen tavoin myös VehU on esittänyt viime aikoina nousujohteista peliä. Joukkue seilaakin tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa, kun ACE/2:n lisäksi tämän vuoden puolella on kaatunut myös Porin PTU. Managerivelho Joen suojatit ovatkin sarjataulukossa 25 sarjapisteellä heti toisena kaksi pistettä enemmän keränneen nousijasuosikki Ylöjärven Ryhdin perässä. Sisäisen pistepörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan Jyri Leinonen tehopistein 10+6.

Heimo Joen mukaan WFT-ottelun kaltaisissa tiukoissa kamppailuissa jopa joukkueen huoltajan onnistumiset saattavat vaikuttaa ratkaisevasti pelin lopputulokseen. Tällä saralla asiat ovat kotijoukkueen osalta kunnossa, sillä keskiviikon valmistavissa harjoituksissa joukkueen rutinoitunut huoltomies J. Nuutinen hätyytteli vesipullojen täytössä maagista 10 litran minuuttivauhtia. Rajuun tuloskuntoon vertynyt Nuutinen tavoitettiin ottelun alla Hervannan katsastusasemalta. Joukkueen huoltoajoneuvona toimivaan Fiat Puntoon hyväksyttyä leimaa hakemassa ollut mies suostui pienen pohdinnan jälkeen arvioimaan tulevan ottelun voimasuhteita. Maavoimien huoltojärjestelmästä käytännön kokemuksensa hankkinut Nuutinen painottaa pelin aikana tapahtuvaa aktiivista reagointia.

”Muistelisin lukeneeni jostain, että myös WFT:n pitkäaikainen huoltaja kuuluu todistetusti Tampere-Satakunta Kakkosen nopeimpien pullontäyttäjien joukkoon. Mies lukee peliä hyvin ja lähtee tarvittaessa oikea-aikaiselle täyttökierrokselle jopa kesken ottelun. Huoltajien välisessä mittelössä aion kuitenkin tehdä kollegaani selvän pesäeron teippauksen saralla, joka myös lukeutuu omiin vahvuusalueisiini. Ottelupalaverissa laaditun pelisuunnitelman mukaisesti otan vastuun maalivahti Kososeen ottelun alla kohdistuvista teippaustoimenpiteistä. Suomen Palloliiton järjestämä C-tason huoltajakoulutukseni antaa tarvittavat valmiudet tämänkaltaiselle kenttätoiminnalle”, itsevarmuutta huokunut Nuutinen paljasti.

Ottelu Raholan liikuntakeskuksessa alkaa kello 19.15. Avausmaaliveikkauksen sijaan paikalle saapuvalla yleisöllä on tällä kertaa mahdollisuus arvuutella jääkellari-nimikettä kantavan urheilunäyttämön sisätilojen tarkkaa lämpötilaa, joka viime päivinä kylmenneen kelin takia lienee noin 10 asteen tuntumassa.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 16 tammikuun, 2014, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: