Porin PTU saapuu VehUn vieraaksi Raholaan

Joulutauko on VehUn osalta vietetty ja sarjapelit futsalin Tampere-Satakunta Kakkosessa jatkuvat tänään kotiottelulla porilaista PTU:ta vastaan. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella jo aiemmin syksyllä Porissa, jolloin VehU onnistui nousemaan tappioasemasta arvokkaaseen 3-6-vierasvoittoon. Sarjataulukossa joukkueilla on eroa ainoastaan pisteen verran PTU:n ollessa sarjakolmonen heti VehUn jälkeen. Kevääksi rakennetuista kuntohuipuista tunnettu managerivelho Heimo Joki on käyttänyt joulutauon tehokkaasti hyväkseen.

”Oheisharjoittelun puolella siirryimme saunomisen osalta jo maksimivoiman puolelle. Tämä tarkoitti myös kevyempää kuormitusta lajiharjoittelun parissa. Junioriosaston kohdalla on lisäksi tärkeää huomioida herkkyyskaudet, pojille on tarjottava parhaat mahdolliset olosuhteet. Hyökkääjä Matinsaaren toimiessa vastuullisen löylynheittäjän roolissa, keskityimme aisaparini Arsi Piiraan kanssa tarkkailemaan saunan ilmankosteutta. Tämänkaltaisessa harjoitteessa sen tulisi olla noin 70 grammaa vettä kuivaa ilmakiloa kohti. Polttopuiden valinta on yleensä toinen, missä harjoitus helposti lipsahtaa perusvoiman puolelle. Saunanpesä on ehdottomasti täytettävä lämpökuivatuilla koivuklapeilla. Näin varmistetaan maksimaaliset ärsykkeet hermo-lihasjärjestelmälle”, fyysis-motorisen harjoittelun läpikotaisin tunteva Joki valaisi.

Syyskaudella useista loukkaantumisista kärsinyt VehU ei saa vieläkään apuvoimia sairastuvalta. Sen sijaan jo ennestään sivussa olleiden pelaajien joukkoon liittyi nyt myös jalkapallon Suomen Cupin ottelussa takareitensä loukannut Matias Riikonen. Pelaajiston jatkuviin pikkuvammoihin kyllästynyt Joki antoikin joululoman aikana aisaparilleen Piiraalle tehtäväksi selvittää syyt loukkaantumisten taustalla. Piiraan tutkimukset saivat uudenvuodenaattona yllättävän käänteen, kun joukkueen fyysisestä palautumisesta vastaavan huoltaja Nuutisen fysioterapeutin tutkinto paljastui romanialaisesta verkkokaupasta tilatuksi väärennökseksi. Käytännön miehenä tunnetun Piiraan mukaan Nuutinen saa kuitenkin jatkaa tehtävässään normaaliin tapaan.

Kroonisesta vammakierteestä huolimatta VehU lähtee joka tapauksessa otteluun vähintään maalivahdin ja kahdeksan kenttäpelaajan voimin. Ennen joulutaukoa VehU kävi hakemassa kolme sarjapistettä Nakkilasta, kun Nasta kaatui lopulta lukemin 3-5. Loukkaantumislistalle siirtyneen Riikosen ohella maalinteosta vastasivat jälleen tutut miehet, Jyri Harju sekä hattutempun värkännyt Jyri Leinonen.

Vierailija PTU on VehUn tavoin pelannut vahvan syksyn. Yhdeksästä pelatusta ottelusta kuusi voittoa kerännyt porilaisnippu kohtasi joulutaukoa edeltävässä ottelussaan sarjakärki Ylöjärven Ryhdin, joka osoittautui lopulta maalin verran paremmaksi Porin Urheilutalolla käydyssä kamppailussa. Isokokoisen ja myös pallollisena taitavan PTU:n tehokkain pelaaja on syyskaudella ollut peräti kolmetoista maalia viimeistellyt maaliruisku Mika Laaksonen sekä lukemat 7+7 merkkauttanut Petri Nieminen.

Tulosurheilun nimeen vannova manageri Joki tavoitettiin ottelun alla muinaisen Rooman armeijasta kertovan kirjallisuuden ääreltä kotinsa ikivanhasta keinutuolista.

”Joukkue kyllä tietää, miten suurista panoksista tässä jo pelataan. Mikäli illan pistesaaliimme jää alle kolmeen, odottaa koko ryhmää joukkorangaistusmenetelmänä käytetty Decimatio, jonka tarvittaessa suoritamme välittömästi ottelun jälkeen Raholan liikuntakeskuksen pukukoppikäytävällä”, suorastaan hurmokselliseen tilaan itsensä piiskannut Joki muistutti.

VehUn ja PTU:n välinen ottelu Raholan liikuntakeskuksessa kello 20.15 alkaen. Tervetuloa!

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 3 tammikuun, 2014, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: