VehUn pelikausi käynnistyy kahdella harjoituspelillä

Kakkosdivarikautensa kahdella harjoitusottelulla avaava VehU on heti todellisen härkäviikon edessä. Tulevana sunnuntaina vastaan asettuu vanhojen sarjajyrien joukkoon lukeutuva Kangasalan Voitto, ja seuraavana keskiviikkona urakka ei ainakaan helpotu, kun VehUa isännöi täksi kaudeksi muodostettu Ilves FS:n kakkosjoukkue. Ottelurumba huipentuu perjantai-iltana, jolloin on VehUn vuoro toimia kotijoukkueena Ilveksen saapuessa vieraaksi Raholan liikuntahallissa pelattavaan sarja-avaukseen.

Viime viikkoina peruskuntopohjansa lähinnä rajulla saunomisella ja suomalaisella karaoketaiteella viimeistellyt VehU joutuu todennäköisesti lähtemään ainakin harjoituskoitoksiin ilman muutamia avainpelaajiaan. PJK:sta täksi kaudeksi paluun tehnyt pohjapelaaja Jyri Leinonen on varmuudella sivussa kyseisestä ottelusta. Targettina pelaavan Jyri Harjun tilanne sen sijaan on vielä auki viime aikoina vihoitelleen polven takia.

Ensimmäisestä harjoituspelistä ja mahdollisista poissaoloista huolimatta Pitkäjärven liikuntahallilla pelattavasta ottelusta on lupa odottaa hyvinkin vauhdikasta, sillä sen voi tietyllä tapaa mieltää eräänlaiseksi paikallispeliksi molempien joukkueiden rungon muodostuessa Kangasalta lähtöisin olevista pelaajista. Ennen kauden alkua joukkueiden välillä on kaiken lisäksi ollut pelaajaliikennettä, kun KaVosta siirtyneet Harju ja Joel Aalto ovat pukeutuneet vihreään paitaan.

vehus2Alkukauden höntsyissä Linnainmaan koululla on riittänyt ainakin tähän asti yllättävän hyvin porukkaa. 

Myös keskiviikon Ilves-ottelussa VehU joutuu pelaamaan hieman rikkonaisella miehistöllä, sillä Leinosen ja Harjun lisäksi kokoonpanosta puuttuu työreissussa oleva kärkirouhija Arttu Partanen. Muutamasta poissaoloista huolimatta VehU on tuoreimpien palstahuhujen mukaan lähdössä otteluun rohkealla hyökkäyspelillä. Pähkinäsaaren rauhan maamme historian pahimmaksi virhearvioksi hiljattain julistanut manageriguru Heimo ”Huima” Joki onkin viime viikkojen ajan keskittynyt tutkimaan Käkisaaren kapinan hyökkäysstrategiaa aikomuksenaan luoda siitä moderni futsal-parketilla toimiva variaatio.

Kesäkuukaudet hiljaiseloa viettänyt Joki on muutenkin vertynyt syksyn alkamisen myötä oivaan lentoon. Viimeisimmän työnäytteensä manageri antoi joukkueen viimeviikkoisessa saunaillassa, jossa kakkosvalmentaja Arsi Piiras kritisoi Jokea kovin sanoin joukkueen kulmapotkukuvioiden taktisesta köyhyydestä. Kritiikistä sydämistynyt Joki vastasi välittömästi huutoon lukittautumalla lempivihtansa kanssa sata-asteiseen saunaan. Noin tunnin kiivaan löylynheiton jälkeen nestehukan aiheuttamista voimakkaista aistiharhoista kärsinyt managerivelho hahmotteli löylykauhan tupella kolme valmista kulmapotkuvariaatiota saunan höyrystyneeseen ovilasiin. Saunan ovea epäuskoisena tuijottanut Piiras joutui lopulta tunnustamaan aisaparinsa virtuositeetin, jota hän luonnehti poikkeuksellisen lahjakkuuden ilmentymäksi. Joukkueenjohdolla oli asiasta samansuuntainen näkemys, joten parivaljakolle rustattiin pidemmittä puheitta jatkopahvi kaudelle 2014-2015.

Tulevan sunnuntain osalta VehUn valmennusporras ei kuitenkaan vielä lähtenyt avaamaan etukäteen kaavailtuja pelillisiä suuntaviivoja, sen sijaan vastustajan muutaman profiilipelaajan mätsääminen oli suunniteltu jo hyvinkin tarkasti.

KaVon aina vaarallinen pelaajavalmentaja on ilman muuta mies, jonka kanssa meidän on syytä olla tarkkana. Tunnen kaverin urakehityksen niin ihmisenä kuin pelaajana, ja lähti mies pelitilanteessa sitten puolustusalueemme kulmalipulle tai Suoraman Pubiin, vartioinnin on pelattava loppuun asti, kotinsa nojatuolista viskilasi ja Karl Marx -teos kädessä tavoitettu Joki valaisi.

Ottelu Pitkäjärven liikuntahallissa alkaa kello 19.00. Keskiviikkona puolestaan mitellään Kaukajärven Spiral-saleilla kello 21.00 alkaen.

Advertisement

About vehufutsal

Vehmaisten Urheilijat on tamperelainen futsaljoukkue Vehmaisten kaupunginosasta.

Posted on 11 lokakuun, 2013, in Futsal. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: